Παρασκευή 29 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αμφισσας

Να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αμφισσας απαιτεί η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας με ανακοίνωσή της τα τεράστια κενά σε υγειονομικό προσωπικό, όπως και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και την εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού.

«Στο Νοσοκομείο Αμφισσας λόγω των ελλείψεων δεν λειτουργεί κανένα τμήμα με επάρκεια», επισημαίνει. «Το μισό μήνα δεν εφημερεύουν καρδιολόγος, ορθοπεδικός και παθολόγος. Το μισό μήνα δεν έχει γυναικολόγο και ακτινολόγο, δεν έχει καθόλου νευρολόγο, ουρολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο. Μια βδομάδα το μήνα είναι χωρίς παιδίατρο, έχει έναν πνευμονολόγο και τρεις χειρουργούς από τους 4 που χρειάζονται για την κάλυψη των εφημεριών». Και προσθέτει: «Το 2020 παραιτήθηκαν δύο παθολόγοι, συνταξιοδοτήθηκαν ένας ΩΡΛ και ένας ουρολόγος, έληξε η σύμβαση ενός χειρουργού και ενός ορθοπεδικού. Στη θέση τους προσλήφθηκε ένας και μοναδικός παθολόγος».

Η ΤΕ Φωκίδας επισημαίνει ότι οι ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τα περισσότερα περιστατικά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να διακομίζονται σε άλλο νοσοκομείο. Αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη λειτουργία κλινικής Covid τονίζει ότι δημιουργήθηκε χωρίς προσωπικό και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

Σημειώνει επίσης ότι συνεχίζονται η μετακίνηση γιατρών από τα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου και η περαιτέρω υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οπως επισημαίνει, τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας δεν αξιοποιούνται ως εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση στο ρυθμό των εμβολιασμών και την αδυναμία συμμετοχής των κατοίκων των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει ότι για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Νοσοκομείο Αμφισσας απαιτούνται άμεσα η πρόσληψη 20 μόνιμων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών και ειδικά στη διαχείριση του κορονοϊού, ενώ παράλληλα τονίζει την ανάγκη ανάπτυξης και στελέχωσης περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ