Παρασκευή 29 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ»
Πέντε μήνες για να δεις γιατρό και να πάρεις αποτελέσματα!

Τραγικές συνέπειες από την υποστελέχωση του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου

Την υποστελέχωση του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», απόρροια της χρόνιας αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν οι κυβερνήσεις, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του νοσοκομείου, χτυπώντας το καμπανάκι για τις τραγικές συνέπειες σε βάρος των ογκολογικών ασθενών και απαιτώντας μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο τμήμα και προκήρυξη νέων θέσεων μόνιμων γιατρών.

Οπως εξηγεί, λόγω της υποστελέχωσης του τμήματος οι απαντήσεις των ιστολογικών εξετάσεων έχουν καθυστέρηση «πέραν των 2 μηνών» και το πρόβλημα θα οξυνθεί «με την αποχώρηση 4 επικουρικών ιατρών το επόμενο διάστημα, από τους οποίους, όπως αναφέρει η επιστημονική υπεύθυνη διευθύντρια του τμήματος, έβγαινε σχεδόν το 50% της δουλειάς».

Μεγάλη ανησυχία για το πρόβλημα εκφράζουν επίσης οι γιατροί κλινικών και τμημάτων, καθώς «η ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή των ασθενών και η έκβαση της θεραπείας εξαρτώνται από την έγκαιρη ιστολογική εξέταση και απάντηση που είναι συνυφασμένη με την επιβίωση των ογκολογικών ασθενών». Χαρακτηριστικά, σε πρόσφατη συνέλευση γιατρών και εργαζομένων αναφέρθηκε πως χρειάζονται το λιγότερο 5 μήνες ώστε ένας ασθενής να έρθει σε επαφή με γιατρό και να δοθούν οι ιστολογικές απαντήσεις, γεγονός «που έχει τραγικά αποτελέσματα για την εξέλιξη και αντιμετώπιση της νόσου».

Τα προβλήματα του εργαστηρίου, σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», είναι χρόνια: «Οι διοικήσεις με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου αντί για μόνιμες προσλήψεις το μόνο που έκαναν ανά καιρούς ήταν η πρόσληψη επικουρικών γιατρών με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου».

Οπως επισημαίνει, «κατά την τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων στη διοίκηση του νοσοκομείου τέθηκε το πρόβλημα και απαιτήθηκε λύση με μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο τμήμα και προκήρυξη νέων θέσεων μόνιμων γιατρών. Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν ότι λύση του προβλήματος είναι η αποστολή των δειγμάτων σε εργαστήρια έξω από το νοσοκομείο»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ