Παρασκευή 29 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ
Μόνα «κέρδη» για το λαό η φτώχεια και οι κίνδυνοι

Ανακοίνωση της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ

Στη δημοσιότητα ήρθαν πρόσφατα οι επαφές στρατιωτικών παραγόντων των ΗΠΑ με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) αλλά και του αεροδρομίου της πόλης, με θέμα συζήτησης την οργάνωση της απόβασης χιλιάδων στρατιωτών και οχημάτων στην περιοχή τους επόμενους μήνες, με σκοπό να αναπτυχθούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης - πρόβας πολέμου «Steadfast Defender 2021», με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία.

Καθώς η Αλεξανδρούπολη και ο Εβρος μετατρέπονται για άλλη μία φορά σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, διάφοροι τοπικοί και κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να πείσουν το λαό της περιοχής ότι έχει να κερδίσει πολλά από αυτό.

«Πρέπει να απαντηθεί μαζικά από το λαό της περιοχής και η ύπουλη προπαγάνδα που κάνουν ορισμένοι ότι η άσκηση αυτή θα "φέρει χρήμα" στην περιοχή», σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάριά τους δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής από την ανεργία και τα τσακισμένα δικαιώματα, το χτύπημα των δικαιωμάτων τους που συνεχίζεται και με τη 10ωρη δουλειά που θέλουν να επιβάλουν. Δεν θα σώσουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου από το λουκέτο, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που τους αφήνει στο έλεος των συνεπειών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, του εμπάργκο, των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα και του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Μπορεί ο ΟΛΑ να χαίρεται για τα κέρδη που θα αποκομίσει, αλλά αυτά δεν αντιστοιχούν στη βελτίωση της θέσης των εργατών στο λιμάνι, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου. Τα αποτελέσματα της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ είναι απείρως χειρότερα από τα όποια κέρδη διαφημίζουν, μιας και μακελεύουν λαούς, δημιουργούν την προσφυγιά, τη μετανάστευση, την καταλήστευση των λαών. Κανένας να μην τσιμπήσει».

Η ΤΕ Εβρου μεταξύ άλλων σημειώνει πως η μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τη συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, αυξάνει τους κινδύνους για το λαό, καθώς αυτοί εμπλέκουν την περιοχή ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Καλεί το λαό να επαγρυπνεί, να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στη διευκόλυνση των φονιάδων των λαών και στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της περιοχής με στόχο, μεταξύ άλλων, να μετατραπούν σε πολεμικά ορμητήρια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδιά τους στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως και την ακύρωση της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ