Παρασκευή 29 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Τις αντεργατικές και αντιλαϊκές αλλαγές στα ΕΛΤΑ καταγγέλλει το Σωματείο Εύβοιας

Την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Εύβοιας για τα προβλήματα που προκύπτουν στον νομό λόγω των περικοπών σε προσωπικό πανελλαδικά και τις απολύσεις των συμβασιούχων διανομέων, κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Χρήστος Κατσώτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, «το σχέδιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, το οποίο έχει θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, η οποία αυξάνει το διάστημα επίδοσης αλληλογραφίας σε τρεις εργάσιμες μέρες από τη μέρα κατάθεσης της επιστολής, από μία εργάσιμη μέρα που ήταν έως τώρα, θα μετατρέψουν σε είδος προς... εξαφάνιση τους ταχυδρόμους από την 1η Φλεβάρη». Αντίστοιχες επιπτώσεις, σύμφωνα με το Σωματείο, θα έχει και η μετατροπή των λεγόμενων αστικών δρομολογίων, σε ορισμένες περιοχές με λιγότερους από 7.000 κατοίκους, σε αγροτικά δρομολόγια, που θα έχει ως αποτέλεσμα η επίσκεψη ταχυδρόμου να γίνεται μόλις μία φορά τη βδομάδα.

«Οι πολίτες πλέον θα κάνουν "μαύρα μάτια" για να δουν ταχυδρόμο στη γειτονιά τους καθώς έγιναν περικοπές από 50% έως 75% ανά περιοχή και σε λίγες μέρες θα μειωθεί ο αριθμός διανομέων πανελλαδικά, αφού δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις του μη μόνιμου προσωπικού», τονίζει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του. Σημειώνει επίσης ότι στην Εύβοια, όπου μέχρι και σήμερα υπηρετούν 36 μόνιμοι και ενοικιαζόμενοι διανομείς, θα παραμείνουν μόλις 25, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες, σε μια περιοχή με πολλά απομακρυσμένα χωριά και πολλές γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ