Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της Βουλής

ΡΩΜΗ.--

Σήμερα αναμένονται στην Ιταλία τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων που ξεκίνησε ο πρόεδρος της Βουλής Ρομπέρτο Φίκο για να σχηματίσει κυβέρνηση, μετά από σχετική εντολή που του έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Ματαρέλα με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κατά τις οποίες η αντιπολίτευση («Λέγκα», «Φόρτσα Ιτάλια», «Αδελφοί της Ιταλίας») ζήτησε ξανά εκλογές.

Ο επικεφαλής των «Πέντε Αστεριών», Βίτο Κρίμι, εξέφρασε τη «βούλησή μας να συζητήσουμε με εκείνους που έχουν το ενδιαφέρον για τη χώρα στο επίκεντρο μιας πολιτικής κυβέρνησης, αλλά με συμφωνία ως προς την κοινοβουλευτική θητεία», προσθέτοντας ότι για το κόμμα του «μόνο πρόσωπο ικανό να ηγηθεί μιας τέτοιας κυβέρνησης είναι - πάλι - ο Τζουζέπε Κόντε». Τα «Αστέρια» δεν απέκλεισαν επίσης μια νέα συνεργασία και με τη «Ζωντανή Ιταλία» του Ματέο Ρέντσι, που αποχώρησε πρόσφατα από την κυβέρνηση διαφωνώντας με προτεραιότητες για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ανοιχτό σε μια νέα συγκυβέρνηση με τη «Ζωντανή Ιταλία» έχει εμφανιστεί και το Δημοκρατικό Κόμμα, από το οποίο - θυμίζουμε - προέρχεται ο Ρέντσι.

Ο οποίος Ρέντσι από τη μεριά του είπε ότι η χώρα χρειάζεται γρήγορα κυβέρνηση και ότι θα ήταν καλύτερο αυτή να ήταν «πολιτική και όχι θεσμική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ