Πέμπτη 17 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
«Κήρυξη πολέμου» κατά της ΕΤΑ

ΠΑΡΙΣΙ.--

Στην ερώτηση: «Μπιν Λάντεν, ΕΤΑ, είναι... το ίδιο πράγμα;», ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη γαλλική Le Monde απάντησε: «Απολύτως. Δεν κάνω κανένα διαχωρισμό ανάμεσα στους τρομοκράτες. Αν το κάνει κανείς αυτό, αρχίζει να χάνει τον αγώνα».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, του οποίου η χώρα ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, πρόσθεσε ότι υποστηρίζει την αύξηση «της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, στο θέμα της ασφάλειας, αλλά και στο δικαστικό και ποινικό» τομέα, τονίζοντας ότι «θα ήταν παράξενο να συμφωνούν όλοι ότι η τρομοκρατία είναι η κύρια απειλή, αλλά να συνεργάζονται σε όλους τους τομείς εκτός από το δικαστικό. Γνωρίζω τις δυσκολίες. Οι Ευρωπαίοι έχουν μια πολύ σαφή θέση όσον αφορά τη θανατική ποινή, η οποία αντανακλάται στις νομοθεσίες τους, η δική μας απαγορεύει την έκδοση σε άλλη χώρα, αν σε αυτή επισύρεται η θανατική ποινή... Ομως, το πρόβλημα των ειδικών δικαστηρίων είναι ένα άλλο ζήτημα, για το οποίο θα πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας: αφορά στην οργάνωση της δικαιοδοσίας μιας χώρας και αυτή είναι πολύ διαφορετική από τη θανατική ποινή».

Τέλος, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι υποστηρίζει «την ανάπτυξη και με τη Ρωσία συνεργασίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ