Πέμπτη 17 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ 68-70
«Κατέρρευσε» στην επανάληψη

Η βοήθεια του Μπιλμπά δεν ήταν αρκετή να φέρει και τη νίκη

Sportidea

Η βοήθεια του Μπιλμπά δεν ήταν αρκετή να φέρει και τη νίκη
Αμα οι αγώνες τελείωναν στο... ημίχρονο άντε και κάνα δυο λεπτά αργότερα τότε θα ήταν καλά τα πράγματα χτες για την Ενωση. Ομως υπάρχει φυσικά και το Β` μέρος. Και αυτό του χτεσινού παιχνιδιού με τη Σκαβολίνι μάλλον δε θα θέλουν να το θυμούνται στο «Δικέφαλο». Εδώ που τα λέμε δηλαδή καλύτερα να το ξεχάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η ΑΕΚ υπέστη χθες την πρώτη εντός έδρας ήττα στην Ευρωλίγκα, αφού οι Ιταλοί επικράτησαν με 70-68. Ετσι η ελληνική ομάδα έχασε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, αφού ήδη από χτες έχει συγκάτοικο τη Σκαβολίνι και έπονται και άλλοι.

Κι όμως τουλάχιστον μέχρι το 22` τα πάντα έμοιαζαν ιδανικά για την Ενωση. Μετά το 20-20 της πρώτης περιόδου τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν στο Β` δεκάλεπτο όπου... ανέλαβε ο Ντικούδης. Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία στο σκορ και μια διαφορά πέντε πόντων (31-26) στο 15'. Η είσοδος του Μπιλμπά έδωσε άλλον επιθετικό αέρα στο «Δικέφαλο» αυξάνοντας το σκορ στο +11 (43-32 ημίχρονο).

Στο ίδιο πνεύμα κύλησε και η αρχή της επανάληψης όπου το ανέβασμα της απόδοσης του Μιχάλη Κακιούζη έδωσε μια παραπάνω λύση στην επίθεση της ΑΕΚ. Ομως κάπου εκεί άρχισε και η κατάρρευση. Χάρις στις ενέργειες του Μπούκερ, αλλά και των Τζόνσον, Τράινα σε συνδυασμό και με την «εξουδετέρωση» του Μπετς η Σκαβολίνι μ' ένα σερί 10-22, στο τέλος της τρίτης περιόδου, βρέθηκε μπροστά με 53-54. Το πράγματα δεν άλλαξαν στην τελευταία περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και με 61-55, αφού ακόμα και όταν 2` πριν το τέλος οι παίκτες του Σάκοτα ισορρόπησαν και πέρασαν μπροστά με 68-64 η Σκαβολίνι ισοφάρισε το σκορ και με ένα καλάθι του Μπούκερ στην εκπνοή πήρε τη νίκη

ΑΕΚ: Χόλντεν 22 (3), Ζήσης 5 (1), Ντικούδης 13 (1), Κακιούζης 14 (1), Κικίλιας, Ταπούτος 2, Μπιλμπά 10 (2), Χατζής 2, Μπετς.

ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ: Τράινα 10 (2), Μπούκερ 25 (4), Τζόνσον 10, Τούσεκ 4, Ματζόλι 6, Μπέριτς 7, Μίντλεντον 5 (1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ