Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου

Πληθαίνουν τα ατυχήματα στο εργοτάξιο, με το τελευταίο χτες

Νέο εργατικό ατύχημα συνέβη χτες το μεσημέρι στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 60χρονου οδηγού Γιώργου Βερβερόγλου. Προχθές είχε συμβεί άλλο ατύχημα στο συνεργείο του εργολάβου Ψωμόπουλου, όταν εργάτης έπεσε από σκαλωσιά, για το οποίο δεν έχουν δοθεί άλλα στοιχεία...

Γύρω στις 12.30 χτες το μεσημέρι, νταλίκα της γερμανικής πολυεθνικής ΧΟΧΤΙΦ μετέφερε «τσάπα» (ερπυστριοφόρο σκαπτικό μηχάνημα) από ένα σημείο του εργοταξίου σε άλλο. Η «τσάπα» εξείχε από τα πλαϊνά της νταλίκας περίπου 1,5 μέτρο, ενώ δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο προειδοποίησης για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Σε κάποια στροφή του δρόμου, ερχόταν από αντίθετη κατεύθυνση λεωφορείο της εταιρίας «Τσόκας», το οποίο οδηγούσε ο Γ. Βερβερόγλου. Οταν τα δυο οχήματα διασταυρώθηκαν, το τμήμα της «τσάπας» που εξείχε εισχώρησε στο λεωφορείο και τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι τον οδηγό. Ο Γ. Βερβερόγλου μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όμως εκεί δεν υπήρχε αγγειοχειρουργός. Με αρκετή καθυστέρηση, που είχε σαν συνέπεια να δυσχεράνει το πρόβλημα, ο Γ. Βερβερόγλου διαμετακομίστηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση.

Οι συνθήκες εργασίας στο εργοτάξιο είναι απαράδεκτες, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ελλιπή μέχρι ανύπαρκτα. Το '99 πέντε εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στο εργοτάξιο σε ισάριθμα δυστυχήματα, ενώ πολλά ήταν τα σοβαρά και ελαφρά ατυχήματα.

Ο Γ. Θεοδώρου, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μας δήλωσε σχετικά: «Είχαμε στο εργοτάξιο δυο νέα ατυχήματα, που έρχονται να επιβεβαιώσουν πως οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να μην παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μπροστά στο κέρδος, αδιαφορούν για τη ζωή μας. Εγκληματικές είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, για την ανυπαρξία μηχανισμών ελέγχου τήρησης των μέτρων προστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ