Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ - RWE
Εγκρίθηκε και τυπικά η μεταξύ τους συμφωνία

Εκλεισε και το τυπικό μέρος της συμφωνίας της ΔΕΗ με τη γερμανική ενεργειακή εταιρεία RWE για τη διενέργεια κοινών επενδύσεων στη χώρα μας στον τομέα των ΑΠΕ. Η συνεργασία αφορά τις θυγατρικές των δύο εταιρειών «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» με την αντίστοιχη εταιρεία της «RWE Renewables» για τη σύσταση κοινού επενδυτικού σχήματος με ποσοστά συμμετοχής αντίστοιχα 49% και 51%.

Τα πρώτα έργα της κοινής εταιρείας θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2022, με στόχο να εγκατασταθούν έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος έως και 2 GW συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ υπό σημερινούς όρους. Η RWE επενδύει και σε εγκαταστάσεις θαλάσσιων αιολικών πάρκων, αγορά που επίσης αναμένεται να «ανοίξει» πολύ σύντομα και στη χώρα μας.

Αρχικός επενδυτικός στόχος της γερμανικής εταιρείας αποτελεί φυσικά η δυτική Μακεδονία, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε συνεργασία με την ΔΕΗ, περιοχή στην οποία αναμένεται να πέσει «πακτωλός» επιδοτήσεων προς τους ενεργειακούς ομίλους το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος της «απολιγνιτοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ