Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας

Κινητοποίηση χτες στο Μενίδι για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών

Δυναμική συγκέντρωση σωματείων και φορέων του Μενιδίου για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών και συνολικά του δημόσιου συστήματος Υγείας, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, τον Σύλλογο Γυναικών Αχαρνών, τον Σύλλογο Κατοίκων Λαθέας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων 6ου ΓΕΛ και 27ου Δημοτικού Αχαρνών.

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη μοναδική υγειονομική δομή του δήμου Αχαρνών, που λόγω της σχεδιασμένης υποβάθμισης εκ μέρους όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του τρίτου μεγαλύτερου δήμου της Αττικής, ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Λάμπρος Κουρλός, εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού.

Ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, πνευμονολόγος στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο, ανέδειξε τη συστηματική και μεθοδευμένη υποστελέχωση και υποβάθμιση του ΚΥ, με μόνο κερδισμένο την ιδιωτικοποιημένη «Πολυκλινική ΑΕ», η οποία μάλιστα ως ιδιωτική απέσυρε το ιατρικό προσωπικό της από την παροχή ΠΦΥ καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου κύματος. Σήμερα, η «Πολυκλινική», με την υποστήριξη της κυβέρνησης, και εν μέσω του δεύτερου κύματος, πιέζει ασφυκτικά για την απομάκρυνση του ΚΥ από το κτίριο στο οποίο συστεγάζονται, δίνοντας ένα ακόμα πλήγμα στην ΠΦΥ. Ακόμα και για το πρόγραμμα εμβολιασμών, ενώ υπάρχουν χώροι, μεταφέρονται γραφεία και προσωπικό (που ήδη δεν επαρκεί) σε άλλο κτίριο, αποσύρει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τη μονάδα μιας και δεν υπάρχουν γιατροί να πλαισιώσουν και τα δύο. Ενώ 13 από τους 26 γιατρούς είναι επικουρικοί, κάτι που σημαίνει ότι με τη λήξη της πανδημίας το ΚΥ θα αποδυναμωθεί κι άλλο.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ενημέρωσε εντός του ΚΥ για την πρωτοβουλία και τα αιτήματα των φορέων και συζήτησε με τους υγειονομικούς, οι οποίοι όχι μόνο επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω αλλά εξέφρασαν και τη στήριξή τους.

Τα σωματεία και οι φορείς του Μενιδίου απαιτούν:

  • Δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο δήμο Αχαρνών. Να εγκατασταθούν στην περιοχή κινητά συνεργεία rapid test και να διεξάγονται με μαζικούς όρους και εντελώς δωρεάν. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που βρίσκονται στην περιοχή να παρέχουν δωρεάν τεστ για την COVID-19.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευπαθείς ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά - διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν.
  • Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Η «Πολυκλινική» να περάσει άμεσα στο ΕΣΥ μαζί με όλο το προσωπικό που διαθέτει και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για τους εμβολιασμούς, χωρίς να αποσπώνται γιατροί και νοσηλευτές από τα τακτικά καθήκοντά τους.
  • Να καταγραφούν οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή και ανάλογα με την ειδικότητά τους να ενταχθούν σε ένα σχέδιο παροχής δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Πειραιάς: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας (πρώην ΚΕΠΕΚ) Πειραιά πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με αιχμή τα αιτήματα για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή της υπηρεσίας, στον οποίο επέδωσε πλαίσιο με τα αιτήματα των σωματείων, που διεκδικούν μεταξύ άλλων μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, παροχή μέσων ατομικής προστασίας, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, επικαιροποίηση των Εκθέσεων Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου σε κάθε χώρο δουλειάς, δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, καταγραφή και δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κάθε επιχείρηση κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας (2024-03-05 00:00:00.0)
Καθημερινές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας (2020-10-28 00:00:00.0)
«Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Για την υγεία, τα δικαιώματα, τη ζωή μας» (2020-10-17 00:00:00.0)
Επέκταση του «συστήματος της μίας νόσου» και στην αποδεκατισμένη ΠΦΥ (2020-10-09 00:00:00.0)
Σχεδιασμοί ενταγμένοι στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης στην Υγεία (2018-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ