Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ»
Διαμαρτυρία για τις απολύσεις

Κινητοποιήσεις από εργαζόμενους ενάντια στις πρόσφατες απολύσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Αθενς Πλάζα» πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, με αίτημα την επαναπρόσληψη εργαζομένων που απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Σε συγκέντρωση θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι τη Δευτέρα 7, Φλεβάρη, στις 4 το απόγευμα, αρνούμενοι να υποκύψουν στην τρομοκρατία που και χτες άσκησε η διοίκηση του ξενοδοχείου, προκειμένου να μην κινητοποιηθούν.

Τα τρία τελευταία χρόνια έχουν γίνει 70 απολύσεις, από τότε που ο Ομιλος Δασκαλαντωνάκη ανέλαβε το μάνατζμεντ του «Αθενς Πλάζα».

Παρών στη συγκέντρωση των εργαζομένων ήταν και ο Χρήστος Κατσώτης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, ο οποίος τόνισε: «Είναι γνωστή η στάση των ξενοδόχων απέναντι στους εργαζόμενους που προσπαθούν μέσα από την τρομοκρατία, τις απολύσεις και την αφαίρεση δικαιωμάτων να κερδοσκοπήσουν. Στην περίπτωση του "Αθενς Πλάζα" ο κύριος Δασκαλαντωνάκης - πίσω από τον οποίο υπάρχει μεγάλη πολυεθνική - απολύει όποιον δεν πειθαρχεί με τις υποδείξεις του, οι οποίες είναι να συναινέσουν οι εργαζόμενοι στην αφαίρεση δικαιωμάτων τους. Διά της απουσίας της έλαμψε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, αφού όχι μόνο δεν παραβρέθηκε κανείς στη συγκέντρωση, αλλά και παραπέρα δεν έχουν πάρει θέση για τα προβλήματα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ