Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανέξοδες εξαγγελίες

Εργα Ανάπλασης που ανακοινώνονταν ότι θα πραγματοποιηθούν από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης και το Δήμο Θεσσαλονίκης και ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν, αναγγέλλονται και πάλι από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Σε συνέντευξή του χθες ο Β. Παπαγεωργόπουλος παρουσίασε τη μελέτη για τον επανασχεδιασμό και την ανάδειξη του κοινόχρηστου χώρου της Αριστοτέλους από την οδό Εγνατίας μέχρι την Κασάνδρου. Ο άξονας αυτός περιλαμβάνει το πάρκο Αρχαίας Αγοράς με την Παναγία Χαλκέων και το Μπέη Χαμάμ και φθάνει μέχρι τον Αγιο Δημήτριο με τον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο. Το ποσό για τα έργα του κεντρικού αρχαιολογικού περιπάτου και την ανάπλαση της Αρχαίας Αγοράς που χρηματοδοτείται από το Κοινοτικό Ταμείο Στήριξης φθάνει τα 500 εκατομμύρια δρχ., ενώ οι εργασίες υπολογίζεται να αρχίσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2000.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβρη του 1996 ο ΟΠΠΕΘ ανακοίνωνε τα έργα αυτά, στα πλαίσια της ανάδειξης των κύριων οργανωτικών αξόνων της πόλης. Μάλιστα στην κατάσταση των έργων του τεχνικού προγράμματος του ΟΠΠΕΘ που είχε διανεμηθεί στους δημοσιογράφους αναφερόταν ότι τα έργα υπολογιζόταν ότι θα ολοκληρώνονταν τον Αύγουστο του 1997!

  • Με αφορμή τη χτεσινή αναγγελία πρόωρων εκλογών στις 9 Απρίλη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «προκάλεσε» τον πρωθυπουργό να καταθέσει το ποσό των 10 δισ. για τη χρηματοδότηση του νέου δημαρχιακού μεγάρου. Διαφορετικά είπε «θα θεωρηθεί από το λαό της Θεσσαλονίκης αναξιόπιστο πρόσωπο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ