Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΚΑΛ
Μεταθέσεις σε «φόντο» συρρίκνωσης

Με απειλή  απόλυσης μεταθέτει 25 εργαζόμενους σε άλλη περιοχή και ειδικότητα

Απειλώντας ακόμα και με απόλυση, η διοίκηση της ΠΥΡΚΑΛ, προωθεί τη δυσμενή μετάθεση 25 εργαζόμενων από το εργοστάσιο της Ελευσίνας, στο εργοστάσιο του Υμηττού. Η ενέργεια αυτή της διοίκησης εντείνει τις ανησυχίες, καθώς διάφορα σενάρια κάνουν λόγο για συρρίκνωση ακόμη και κλείσιμο του εργοστασίου στην Ελευσίνα.

Η διοίκηση, με έγγραφη απόφασή της, μεταθέτει τους 25 εργαζόμενους στον Υμηττό σε διαφορετικές μάλιστα ειδικότητες από αυτές που απασχολούνται, καταργώντας έτσι το δικαίωμα της ειδικότητας. Μάλιστα, αναφέρει, πως αν οι εργαζόμενοι δεν υπακούσουν, τότε «θα προβεί σε ό,τι προβλέπει η εργατική νομοθεσία»! Να σημειώσουμε πως το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτίσει ιδιωτική εταιρία και έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, προωθεί τη δραστική μείωση του προσωπικού κατά 700 άτομα, κλείσιμο τμημάτων, αφαίρεση εργατικών κατακτήσεων, με στόχο στη συνέχεια την ιδιωτικοποίηση της ΠΥΡΚΑΛ. Εδώ και χρόνια η επιχείρηση μεθοδικά οδηγείται σε απαξίωση, ενώ το προσωπικό της υποαπασχολείται. Και αυτό την ίδια ώρα που πολλά τρισ. δραχμές μοιράζονται σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Την περασμένη Τρίτη οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ελευσίνας πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας, αντιδρώντας στις δυσμενείς μεταθέσεις. Το Σωματείο καλεί τη Δευτέρα 7 του Φλεβάρη Γενική Συνέλευση, με πρόταση για 24ωρες απεργίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ