Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ειδικά σχολεία στο «κόκκινο»

Κινητοποίηση αύριο στις 2 μ.μ.

Σε κινητοποίηση για τα προβλήματα των ειδικών σχολείων προχωρούν αύριο, Παρασκευή 19 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ.

Οπως σημειώνεται στα σχετικά καλέσματα από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Μ. Παπαμαύρος», «Ν. Πλουμπίδης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης» και «Σωκράτης» και την ΕΛΜΕ Πειραιά, «τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η πιο ευαίσθητη δομή της Εκπαίδευσης, με παιδιά που χρήζουν πολλαπλής φροντίδας, παραμένουν ανοιχτά και στις "κόκκινες" περιοχές χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας».

«Η εξοργιστική αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει παιδιά και εκπαιδευτικούς ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας!», τονίζεται από σωματεία, που σημειώνουν πως εάν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να κρατήσει ανοιχτά τα ειδικά σχολεία θα είχε ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μαθητές που φοιτούν στην Ειδική Αγωγή έχουν ανάγκη το υποστηρικτικό πλαίσιο των ειδικών σχολείων, κάθε ώρα ή μέρα χαμένη μετρά πολλαπλάσια αρνητικά στα παιδιά με αναπηρία, τα πισωγυρίζει και δύσκολα επανακτούν αυτά που έχουν κατακτήσει.

Γι' αυτό, για έναν ολόκληρο χρόνο, από την εμφάνιση της πανδημίας, διεκδικούμε τους ασφαλείς όρους λειτουργίας των σχολείων μαζί με τους γονείς των ειδικών σχολείων, για να μείνουν ανοιχτά αλλά και ασφαλή για όλους», σημειώνουν.

Καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τους εκπαιδευτικούς στα ειδικά σχολεία να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις των σωματείων και να κλιμακώσουν τον αγώνα.

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση για τους ασφαλείς όρους λειτουργίας των ειδικών σχολείων, ζητώντας μεταξύ άλλων:

Να εμβολιαστούν με προτεραιότητα οι εργαζόμενοι και οι μαθητές στα σχολεία αυτά, να έχουν συνεχή ιατρική παρακολούθηση, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ, αύξηση δρομολογίων ώστε να μειωθούν οι μαθητές, προσλήψεις παιδαγωγικού και επιστημονικού προσωπικού ώστε να είναι δυνατή η αραίωση των ομάδων μέσα στις τάξεις και να υπάρξει μέριμνα του υπουργείου Παιδείας για στήριξη σε όσους μαθητές με αναπηρία παραμένουν στο σπίτι τους είτε λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων, είτε σοβαρών προβλημάτων υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ