Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δάνειο - «θηλιά» για τριάντα χρόνια

Μόνο ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «Πειραιάς -Αναγέννηση» αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη σύναψη δανείου 20 δισεκατομμυρίων δραχμών του δήμου Πειραιά με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που υποθηκεύει το μέλλον της πόλης για τουλάχιστον τριάντα χρόνια. Ολες οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπακούοντας στην πολιτική που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση δέσμια των εκάστοτε κυβερνήσεων, που, εφαρμόζοντας τις εντολές του κεφαλαίου και των Βρυξελλών, αφαιρούν πόρους από τους ΟΤΑ και φορτώνουν με νέα οικονομικά βάρη τους ήδη πολλαπλά φορολογούμενους δημότες υπερψήφισαν την πρόταση του προσκείμενου στη ΝΔ δημάρχου Χρήστου Αγραπίδη. Μοναδική ένσταση του επικεφαλής της υποστηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Φωτίου ήταν το δάνειο να συναφθεί σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει ο σχετικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση. Ορο που φυσικά δεν είχε καμία αντίρρηση να δεχτεί ο δήμαρχος.

«Πανηγυρίζουμε επειδή μας δανείζουν τα δικά μας χρήματα, αφού πρώτα μάς έχουν καταστήσει ζητιάνους με την πολιτική τους», τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης Παναγιώτης Σαλπέας πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση μαζί με τον Κώστα Τζατζάνη.

Με το δάνειο ο δήμος θα πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Στέλιου Λογοθέτη και ακολουθεί πιστά και η σημερινή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ