Παρασκευή 18 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δε θα πνίξουν τις φωνές αντίστασης

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης και ανυπακοής στις εντολές της ήταν ιδιαίτερα έντονη τα προηγούμενα χρόνια, από την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης μέχρι και σήμερα. Οι αγώνες των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή ενόχλησε. Ετσι, με συνέπεια το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης της χώρας προχώρησε σε πιο δραστικά, πιο κατασταλτικά και αυταρχικά μέτρα. Ξαναέφερε στη ζωή μας, ξεθάβοντας από τα συρτάρια της, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία διώκει τους μαθητές, θεωρεί «ιδιώνυμο αδίκημα» τις καταλήψεις και ποινικοποιεί τους αγώνες.

Το «κοινωνικό» και «ευαίσθητο» πρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του υπουργού Παιδείας, έχει αποδειχτεί κατ' επανάληψη με τις δεκάδες δίκες που έχουν στηθεί τα προηγούμενα χρόνια, από την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, αλλά και με αυτές που εκκρεμούν για το επόμενο διάστημα. Σήμερα είναι ανάγκη και πρέπει να εκφραστεί πιο έντονα η λαϊκή καταδίκη της αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης. Να χτυπηθεί άμεσα η κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, με την κατάργηση του ιδιώνυμου.

Μπροστά στο μαύρο μέτωπο του αυταρχισμού, της καταστολής, της ποινικοποίησης των αγώνων μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι πρέπει συντονισμένα να ορθώσουν τείχος της αντίστασης για ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς προς όφελος του λαού και της νεολαίας. Για κατάργηση της κατάπτυστης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων. Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα. Οι φωνές αντίστασης δεν μπορούν και δε θα πνιχτούν. Γιατί οι μαθητές, το ζωντανό αυτό κομμάτι της νεολαίας δεν ξέρει και δεν μπορεί να σκύψει το κεφάλι...


Α. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ