Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές»

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ για το εαρινό εξάμηνο. Φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Αθήνα

«Σταματήστε να παίζετε με τις σπουδές μας! Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές!», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας πως η εκπαιδευτική διαδικασία του εαρινού εξαμήνου θα πραγματοποιηθεί μόνο με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

«Ενα χρόνο τώρα τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά για τους φοιτητές, η ποιότητα των μαθημάτων έχει υποβαθμιστεί λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, οι κλινικές ασκήσεις όλων των ετών, τα εργαστήρια και οι πρακτικές είναι στον "αέρα". Αντί η κυβέρνηση να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματά μας ένα χρόνο τώρα, αντί να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που τα πανεπιστήμια έμειναν κλειστά για να πάρει μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία, το μόνο που έκανε είναι να φέρει με κλειστές σχολές νέο νομοσχέδιο και να δώσει 30 εκατ. ευρώ για πανεπιστημιακή αστυνομία και όχι για τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών», αναφέρει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ.

«Μόνο η κυβέρνηση έχει συμφέρον να παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, για να περνάει νομοσχέδια που κάνουν ακόμα χειρότερους τους όρους σπουδών πίσω από τις πλάτες μας, ελπίζοντας να εξασφαλίσει τις λιγότερες αντιδράσεις, για να μπορεί με "ευκολία" να στήνει μπίζνες στις πλάτες μας», τονίζει μεταξύ άλλων.

Το ΜΑΣ επαναλαμβάνει πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για επιστροφή με ασφάλεια στα αμφιθέατρα, κλινικές, πρακτικές και εργαστήρια και καλεί τους φοιτητές μέσα από τους συλλόγους και τον οργανωμένο αγώνα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων

«Θέλουν να μπούμε σε ένα πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε! - Θέλουμε να ξαναγίνουμε φοιτητές», δηλώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας που προχωρούν σε πολύμορφες δράσεις για επιστροφή στις σχολές. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουν παρεμβάσεις σε διοικήσεις σχολών και ιδρυμάτων και την Πέμπτη 25 Φλεβάρη, στη 1 το μεσημέρι, καλούν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Παράλληλα οργανώνουν πολύμορφες δραστηριότητες, κεντρικές κινητοποιήσεις και νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 10 Μάρτη, ημερομηνία συμπλήρωσης ενός χρόνου με κλειστά πανεπιστήμια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των σχολών (2021-05-14 00:00:00.0)
Νέο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού σήμερα για τους φοιτητές (2021-04-22 00:00:00.0)
Δεν θα νικήσει ο φόβος, αλλά η θέληση για σπουδές! (2021-03-11 00:00:00.0)
Αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών τα κλειστά πανεπιστήμια (2021-02-23 00:00:00.0)
Εντείνουν τις αγωνιστικές δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο (2021-02-02 00:00:00.0)
«Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας» (2021-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ