Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πολυσήμαντη αναμέτρηση

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (17.00, SUPERSPORT) σ' ένα παιχνίδι με πολλές συνιστώσες.

Η σύγκρουση «Δικεφάλων» μονοπωλεί σήμερα το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον
Η σύγκρουση «Δικεφάλων» μονοπωλεί σήμερα το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον
Με το ντέρμπι των «δικεφάλων» στη Ν. Φιλαδέλφεια (17.00, SUPERSPORT) ανοίγει σήμερα η αυλαία της 18ης αγωνιστικής. Μια αναμέτρηση με πολύπλευρο ενδιαφέρον και αβέβαια εξέλιξη, λόγω των ιδιόμορφων συνθηκών υπό τις οποίες διεξάγεται. Εντός αγωνιστικού χώρου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναζητούν το θετικό αποτέλεσμα, ώστε ν' αποκτήσουν καλύτερη θέση (έναντι του αντιπάλου) στην κούρσα για την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ. Εκτός τερέν, αν και η σχέση είναι αμφίδρομη, ιδιαίτερη σημασία αποκτούν αρκετές παράμετροι. Π.χ., η στάση των «κιτρινόμαυρων» οπαδών απέναντι στη διοίκηση, η επιστροφή Μπάγεβιτς, Γιδόπουλου και κυρίως του Μπορμπόκη.

Για μια ακόμα φορά, τη φετινή περίοδο, η ΑΕΚ θα παραταχθεί σ' ένα παιχνίδι με... την πλάτη στον τοίχο. Το κλίμα είναι αρκετά «στραβό» και αν «το φάει ο γάιδαρος» τότε οι συνέπειες θα 'ναι απρόβλεπτες. Η νίκη είναι μονόδρομος, αφ' ενός, για βαθμολογικούς λόγους. Η Ενωση χρειάζεται πόντους στην προσπάθεια που κάνει τουλάχιστον να βγει στο ΟΥΕΦΑ. Αφ' ετέρου, για ψυχολογικούς και λόγους τάξης. Οι οπαδοί είναι σε κόντρα με τη διοίκηση και δεν αποκλείονται (μάλλον το αντίθετο) οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Νέα αποτυχία πιθανότατα θ' αποτελέσει την αρχή ή την κορύφωση προβλημάτων και ρήξεων... Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι πάγκοι μεταφέρθηκαν στη θύρα 3, η οποία είναι κλειστή λόγω ακαταλληλότητας από το σεισμό.

Ο Γιάννης Παθιακάκης, στο πρώτο ντέρμπι της ιστορίας του σε πάγκο ισχυρής ομάδας, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Δεν υπολογίζει τον Μάρκο, ενώ παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή των Σαβέφσκι, Μαλαδένη. Πάντως, ο πρώτος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει. Από την άλλη, μάλλον θα «τιμωρήσει», για τον αγώνα της Καλαμάτας, τον Τσίριτς. Αναμένεται λοιπόν να ξεκινήσει με τους Ατματσίδη, Κοπιτσή, Καραγιάννη, Δέλλα, Καψή, Λάκη, Ζήκο, Σαβέφσκι, Πετκόφ, Νικολα?δη, Μπιέκοβιτς.

Από την άλλη πλευρά οι «ασπρόμαυροι» έρχονται με στόχο και πίστη ότι μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Στον ΠΑΟΚ επικρατεί η πεποίθηση πως η ομάδα τους είναι σε καλύτερη φόρμα από τους γηπεδούχους και ελπίζουν ότι αυτό θα εκφραστεί εντός του τερέν και φυσικά στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Μπάγεβιτς, γι' άλλη μια φορά, κράτησε χαμηλούς τόνους: «Είναι σημαντικό παιχνίδι για 'μας και αναλόγως δύσκολο αφού παίζουμε σε μια έδρα που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ή να προβλέψει το νικητή». Δε θα 'χει στη διάθεσή του τους Βενετίδη, Νάγκμπε αλλά έχει ήδη καταλήξει στους αντικαταστάτες τους. Μάλλον θα πρωτοστηριχτεί στους Μιχόπουλο, Μπορμπόκη, Κωνσταντινίδη, Κατσιαμπή, Χασιώτη, Τετράτζε, Μαραγκό, Φραντζέσκο, Γεωργιάδη, Βρύζα, Φρούσσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ