Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκκληση για την προστασία της ζωής του κρατούμενου απεργού πείνας

Ενημέρωση για την πορεία της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας (και δίψας πλέον) Δημήτρη Κουφοντίνα, που διανύει την 50ή μέρα, παρείχε χτες ο γιατρός που έχει επιλέξει ο ίδιος και η οικογένειά του. Ο Θ. Ζδούκος, που επισκέφτηκε χτες τον απεργό πείνας διαπίστωσε περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει να πεθάνει τα επόμενα δύο 24ωρα. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις «δηλώσεις αδιαλλαξίας και εκδικητικότητας, που πληθαίνουν από την περασμένη Παρασκευή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δ. Κουφοντίνας που «νοσηλεύεται για 10η μέρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας παρουσιάζει βαριά απίσχναση, γενικευμένη μυική αδυναμία άμφω, αίσθημα ζάλης και σημεία αφυδάτωσης. Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο. Μολονότι καταβεβλημένος ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο γιατρός.

Επίσης, έκκληση προς την κυβέρνηση έκανε η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) να σεβαστεί το δικαίωμα του κρατούμενου στη ζωή με σεβασμό στο κράτος δικαίου, στα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες.Υπενθυμίζει τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία «το κράτος έχει υποχρέωση διασφάλισης του αγαθού της ζωής, τηρώντας τις διαδικαστικές εγγυήσεις που διασφαλίζουν ότι η εν λόγω υποχρέωση δεν οδηγεί σε τιμωρία ή εξευτελισμό του κρατουμένου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ