Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Επισκέπτης από την Κόλαση»

Οι εξαθλιωμένες πόρνες του Λονδίνου, εκτός από τον υποκριτικό κοινωνικό περίγυρο που τις ταπεινώνει, τις αρρώστιες που τις αποδεκατίζουν, και τους ανελέητους προαγωγούς, έχουν να αντιμετωπίσουν μια χειρότερη απειλή: Εναν παρανοϊκό δολοφόνο που σκορπά τον τρόμο και το θάνατο. Πέντε από αυτές δολοφονούνται με φρικιαστικό τρόπο.

Η μοναδική αρχή που ενδιαφέρεται για την υπόθεσή τους, είναι ο επιθεωρητής Φρεντ Αμπερλάιν. Ενας παράξενος άνθρωπος που κατατρύχεται από αφόρητες μνήμες κι εφιαλτικές σκέψεις. Με τη βοήθεια του έμπιστου ακολούθου του Γκόντλεϊ, θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν τους φρικιαστικούς φόνους και θα φτάσουν στα ίχνη μιας μυστηριώδους οργάνωσης με πολύ σκοτεινή δράση.

Η ταινία βασίζεται στο εικονογραφημένο μυθιστόρημα κόμικ των Αλαν Μουρ και Εντι Κάμπελ, γύρω από τη δράση του περιβόητου Τζακ του Αντεροβγάλτη, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα. Το φθινόπωρο του 1888, ο Τζακ, διέπραξε πέντε αποτρόπαιες δολοφονίες, με τελετουργικό τρόπο σε ένα διάστημα δέκα βδομάδων, καλλιεργώντας μια παροξυστική ατμόσφαιρα τρόμου και φημολογίας.

Οι αδελφοί Χιούζ μεταφέρουν άριστα την γκροτέσκα ατμόσφαιρα του ομιχλώδους βικτοριανού Λονδίνου, εξερευνώντας τα στοιχεία της διάστασης του μύθου «Τζακ». Μπλέκουν την παραδοσιακή δομή του θρίλερ με τη μοντέρνα αισθητική τρόμου. Και σε συνδυασμό με τη ζοφερή φωτογραφία και τα εντυπωσιακά σκηνικά, δημιουργούν μια ατμοσφαιρική ταινία, με διάχυτη την αίσθηση του μυστικού και των σκοτεινών δυνάμεων.

Μέσα από την επαναπροσέγγιση ενός κλασικού μύθου δημιουργούν ένα κοινωνικό σχόλιο και μία κριτική «ματιά» σε μια εποχή όπου η άκαμπτη δημόσια ηθική ήταν μόνο πλασματική, και για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης ήταν προστατευμένοι από τις αμαρτίες τους.

«From Hell». Ψυχολογικό θρίλερ, αμερικάνικης παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Αλεν Χιούζ, Αλμπερτ Χιούζ. Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Χέδερ Γκρέιαμ, Ιαν Χολμ.


Κ.Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ