Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προβολές της Εταιρείας Σκηνοθετών

Η Μάγια Μόργκενστερν στο «Βλέμμα του Οδυσσέα»
Η Μάγια Μόργκενστερν στο «Βλέμμα του Οδυσσέα»
Με προβολές ποιοτικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου απαντά η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών «στη μαζική επέλαση της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος», όπως σημειώνει σχετικά με το πρόγραμμα προβολών της, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Η ΕΕΣ θεωρεί τραγικές τις συνθήκες παιδείας και αυτομόρφωσης των Ελλήνων κινηματογραφιστών, δεδομένης της ανύπαρκτης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, των πιέσεων που δέχονται κλασικές σχολές κινηματογράφου για να κλείσουν, τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Ταινιοθήκης να επιβιώσει.

Πιστεύοντας ότι αυτή η τραγική κατάσταση «είναι πλέον οριακή και επικίνδυνη για το μέλλον του Ελληνικού Κινηματογράφου», η ΕΕΣ επεξεργάστηκε ένα πρόγραμμα προβολής ταινιών στην Κινηματογραφική Λέσχη της (Τισίτσα 11), κάθε Δευτέρα και Πέμπτη (7μ.μ. και 11μ.μ.), με δύο ταινίες από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα προβλέπει: 21/1: «Το βλέμμα του Οδυσσέα» (Θ. Αγγελόπουλος), «Οι καραμπινιέροι» (Γκοντάρ), 24/1: «Μπαλαμός» (Τορνές), «Πρόσωπα» (Κασαβέτης), 28/1: «Απ' το χιόνι» (Γκορίτσας), «Ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι» (Βέντερς), 31/1: «Οι απόντες» (Γραμματικός), «Ο ενεχυροδανειστής» (Λιούμετ), 4/2: «Η Νίκη της Σαμοθράκης» (Αβδελιώδης), «Ηταν ένας τραγουδιστής κότσυφας» (Ιοσελιάνη), 7/2: «Ο δράκος» (Κούνδουρος), «Ριφιφί» (Ντασέν), 11/2: «Κοινωνική σαπίλα» (Τατασόπουλος), «Η απληστία» (Στροχάιμ), 14/2: «Το καναρινί ποδήλατο» (Σταύρακας), «Ο καταδικασμένος» (Κουροσάβα), 18/2: «Μεταίχμιο» (Καρκανεβάτος), «Trust» (Χάρτλεϊ), 21/2: «Οι απέναντι» (Πανουσόπουλος), «Οστερμαν, το 48ωρο των κατασκόπων» (Πέκινπα), 25/2: «Αντίο Βερολίνο» (Αθανίτης), «Η χρονιά με τα 13 φεγγάρια» (Φασμπίντερ), 28/2: «Τα χρώματα της Ιριδος» (Παναγιωτόπουλος), «Πυροβολήστε τον πιανίστα» (Τριφό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ