Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την καθυστέρηση κατασκευής εργατικών κατοικιών

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Βελεστίνου Μαγνησίας, όπου εδώ και χρόνια έχει εξαγγελθεί η κατασκευή εργατικών κατοικιών από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και παρ' όλα αυτά ακόμα το έργο δεν έχει δημοπρατηθεί αναφέρεται η Ερώτηση, που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Βαγγέλης Μπούτας προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οπως επισημαίνουν στην Ερώτηση οι βουλευτές: «Την ώρα που η ύπαιθρος ερημώνει από τη μεγάλη ανεργία και τη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, σαν αποτέλεσμα της αντιαγροτικής και της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις για εξασφάλιση λ.χ. κατοικίας των φτωχών εργατικών οικογενειών, περιορίζονται σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

«Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Βελεστίνου Μαγνησίας, όπου εδώ και χρόνια εξαγγέλθηκε η κατασκευή εργατικών κατοικιών από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Ετσι, ενώ ο Δήμος διέθεσε χώρο 10 στρεμμάτων για την κατασκευή τους και οι σχετικές μελέτες έχουν γίνει, ορίζεται διαρκώς η δημοπράτηση του έργου και διαρκώς ματαιώνεται», επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές.

Επίσης, σημειώνουν ότι η τελευταία ματαίωση της δημοπρασίας έγινε με το δικαιολογητικό ότι δεν υπάρχει αποχέτευση παρ' όλο που συμφωνήθηκε και εντοπίστηκε από τους αρμόδιους τεχνικούς του ΟΕΚ, ο τρόπος και ο χώρος για επεξεργασία και τη διοχέτευση των λυμάτων των κατοικιών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Εργασίας: «Γιατί δε δημοπρατούνται οι εργατικές κατοικίες στο Δήμο Βελεστίνου Μαγνησίας και ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο, προκειμένου να λυθεί μερικώς έστω το στεγαστικό πρόβλημα ανήμπορων για αγορά ή κατασκευή οικίας εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ