Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ
Να αντιτάξουμε το μαζικό και συντονισμένο αγώνα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις δίκες των μαθητών

Τους νέους και τις νέες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ, τους καλεί απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που επιλέγει η κυβέρνηση, να αντιτάξουν το μαζικό και συντονισμένο αγώνα τους με τους γονείς και τους καθηγητές τους, με όλο το λαό για ένα ενιαίο 12χρονο βασικό και υποχρεωτικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους.

Καταγγέλλει, επίσης, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο «την καλοστημένη επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων που πραγματοποιεί η κυβέρνηση, στέλνοντας εκατοντάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα στα δικαστήρια, γιατί τόλμησαν να εναντιωθούν στην εφαρμογή της ταξικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, γιατί διεκδίκησαν το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά του λαού».

«Το σκηνικό του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας που έχει στήσει η κυβέρνηση, ποινικοποιώντας τους αγώνες των μαθητών, των εργαζόμενων, όλου του λαού συνθέτουν επίσης ο τρομονόμος, οι μεθοδεύσεις για απαγόρευση των διαδηλώσεων κ.ά., κάθε νέο μέτρο που περιορίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι «είναι φανερό πως η "παιδεία των ανοιχτών οριζόντων" που οραματίζεται η κυβέρνηση είναι η παιδεία με την αστυνομία και τους εισαγγελείς στα σχολεία, με τους μαθητές να ανακρίνονται στα αστυνομικά τμήματα, να δικάζονται στα δικαστήρια. Είναι φανερό πως η "κοσμογονία στο χώρο της παιδείας" που εξαγγέλλει ο υπουργός Παιδείας περνά μέσα από την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, από την ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση και οι υπουργοί της ξέρουν καλά πως δεν έχουν ξεμπερδέψει με το μαθητικό κίνημα».

«Ξέρουν καλά πως η αμφισβήτηση και η αγανάκτηση που γεννά η ζωή σε ένα σχολείο που εξοντώνει χωρίς να μορφώνει ή σε ένα ΤΕΕ που εγκαταλείπεται στη μιζέρια του, μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, μπορεί να εκφραστεί αγωνιστικά, να απαιτήσει ένα διαφορετικό σχολείο, πραγματικό δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά», τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ