Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Την Τρίτη η εκλογή του από τη Βουλή

Στις 11 του Μάρτη η ορκωμοσία του Κ. Στεφανόπουλου

Την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. θα γίνει στη Βουλή η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η ορκωμοσία του θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 11 του Μάρτη.

Χτες ο πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες και το τελετουργικό της όλης διαδικασίας και σε δήλωσή του για τις εκλογές είπε: «Επρεπε να λήξει αυτή η εκκρεμότητα γιατί σύρεται η χώρα επί μήνες μέσα σε ένα κλίμα συνεχούς εκλογολογίας, που μόνο κακό κάνει και στην οικονομία και στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».

Η ψηφοφορία της Τρίτης θα διαρκέσει μία περίπου ώρα και σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι φανερή. Πριν την ψηφοφορία θα ανακοινωθούν στο Σώμα οι επιστολές που έχουν στείλει οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων με τα πρόσωπα που προτείνουν για το αξίωμα του Προέδρου. Μέχρι χτες επιστολές στήριξης του Κ. Στεφανόπουλου είχαν στείλει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΝ προτείνει τον Λ. Κύρκο. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας το προεδρείο της Βουλής θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα στον Κ. Στεφανόπουλο.

Η ορκωμοσία του Κ. Στεφανόπουλου θα γίνει στις 11.30 π.μ. στις 11 του Μάρτη, μέρα Σάββατο, ενώ δεν είναι σίγουρο εάν η Βουλή θα κλείσει την ίδια μέρα ή μερικές μέρες αργότερα. Μετά την ορκωμοσία ενώπιον της Βουλής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα δεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο την πολιτική ηγεσία που θα τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Να σημειωθεί ότι πριν κλείσει η Βουλή θα πρέπει να συζητηθεί στην Ολομέλεια σε προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση, που ζήτησε το ΚΚΕ, το θέμα που προέκυψε με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ