Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αντίσταση στην απαξίωση του ΙΚΑ

Περιοδείες συνδικαλιστών χτες σε κεντρικά υποκαταστήματα

Χαράματα στην Καλλιθέα και η ουρά είναι χωρίς τέλος
Χαράματα στην Καλλιθέα και η ουρά είναι χωρίς τέλος
Πριν ακόμα χαράξει στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) βρέθηκαν χτες στο πλάι των ασφαλισμένων, που είχαν σχηματίσει, για άλλη μια φορά, μεγάλες ουρές έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι και στους Αγ. Αναργύρους. Η ταλαιπωρία αυτή αποτυπώνει την αποψίλωση των υπηρεσιών του Ιδρύματος από προσωπικό, ως αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά και τη λογική εκχώρησης τομέων στους επιχειρηματίες, που εφαρμόζει η διοίκηση του ΙΚΑ.

Στις περιοδείες τους τα στελέχη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στη μεθοδευμένη απαξίωση του ΙΚΑ και στη συνολικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεθεμελιώσει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Επίσης, κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 31 του Γενάρη στην Αθήνα αλλά και σε μεγάλες πόλεις της χώρας για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Αρκετή ώρα πριν ανοίξει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Καλλιθέα είχε δημιουργηθεί ουρά, αφού πολλοί φοβήθηκαν ότι αν πήγαιναν αργότερα δε θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Εκεί, ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, τους επισήμανε ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις ουρές είναι «ένα σχέδιο καλά επεξεργασμένο από τη διοίκηση του ΙΚΑ προκειμένου να ταλαιπωρείται ο κόσμος, έτσι ώστε να οδηγηθούν όλοι οι εργαζόμενοι να λένε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση και το ΙΚΑ δεν έχουν να προσφέρουν κάτι σημαντικό για τους εργαζόμενους και το λαό μας». Συνδέοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα γενικότερα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, τόνισε πως «η προσπάθεια αυτή που κάνει η κυβέρνηση σχετίζεται με το σχέδιό της να λεηλατήσει, να ξεθεμελιώσει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα».

Ακόμα ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε στις ευθύνες της ΓΣΕΕ, των επίσημων συνδικαλιστικών ηγεσιών, «που ουσιαστικά στηρίζουν την κυβέρνηση σε αυτές τις επιλογές». Καταλήγοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο γιατί, όπως τόνισε, πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. «Πρέπει να μετατρέψουμε την αγανάχτησή μας σε συνειδητή αντίσταση και αγώνα».

Και στα τρία υποκαταστήματα του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί, ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα των στελεχών του ΠΑΜΕ συμφωνώντας με την αναγκαιότητα να αναλάβουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ