Τετάρτη 10 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών

Πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους δουλειάς

Πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους δουλειάς, με αφορμή τα εργατικά «ατυχήματα» που κόστισαν τη ζωή σε δύο εργαζόμενους την περασμένη βδομάδα στην Πάτρα, υλοποιεί η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι στις 2/3 δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα «ατυχήματα» που έγιναν με διαφορά λίγων λεπτών: Ενας 66χρονος σκοτώθηκε ακαριαία μετά από πτώση κατά τη διάρκεια εργασιών επέκτασης της φαρμακοβιομηχανίας CBL, ενώ ένας 58χρονος εργαζόμενος σε μαρμαράδικο της πόλης καταπλακώθηκε, τραυματίστηκε σοβαρά και τελικά εξέπνευσε.

Η ΤΕ Αχαΐας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους συναδέλφους των δύο αδικοχαμένων εργατών. «Οι ευθύνες για το νέο εργοδοτικό έγκλημα βαραίνουν αποκλειστικά τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες, το κράτος, που αντιμετωπίζουν ως κόστος τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, έχουν κάνει "νόμο" την εντατικοποίηση της δουλειάς, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, στοχοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, ενώ οι γιατροί εργασίας και οι σταθμοί πρώτων βοηθειών ή τα Κέντρα Υγείας μέσα στις βιομηχανικές ζώνες είναι εντελώς ανύπαρκτες», τονίζει.

«Οχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών», τονίζει η ΤΕ Αχαΐας και απαιτεί: Την άμεση διερεύνηση των εργατικών δυστυχημάτων και την απόδοση ευθυνών. Την άμεση στήριξη των οικογενειών των νεκρών εργατών. Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο σύνολο των εργαζομένων. Την άμεση ενίσχυση του ΣΕΠΕ Δυτικής Ελλάδας και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών με προσωπικό και υποδομές. Τη δημιουργία σταθμού πρώτων βοηθειών και σύγχρονου Κέντρου Υγείας στην ΒΙΠΕ.

Οι περιοδείες

Σήμερα, Τετάρτη:

Στις 6.45 π.μ. στο εργοστάσιο τσιμέντων «ΤΙΤΑΝ» (Δρέπανο Πατρών). Στις 7 π.μ. στις οικοδομές του Κέντρου της Πάτρας. Στις 7.15 π.μ. στο εργοτάξιο κατασκευής Νεφρολογικού Νοσοκομείου (Ακταίον). Στη 1.30 μ.μ. στην «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ» στη ΒΙΠΕ. Στις 4.30 μ.μ. στη φαρμακαποθήκη «Φυλακτίδη ΑΕ». Στις 9 μ.μ. στη «Γενική Ταχυδρομική» στο Σαραβάλι.

Αύριο, Πέμπτη:

Στις 7 π.μ. στους εργαζόμενους του δήμου Αιγίου. Στις 8.30 μ.μ. στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων. Στις 11.30 π.μ. στην επιχείρηση μετάλλου «ΒΙΟΣΕΝ» στο Ρίο. Στις 12.30 μ.μ. στις αποθήκες του «Ανδρικόπουλου» στην Οβρυά Πατρών. Στη 1.30 μ.μ. στο εργοστάσιο της «Coca-Cola 3E» στο Αίγιο και στην «FRIESLAND CAMPINA ΕΛΛΑΣ ΑΕ - ΝΟΥΝΟΥ» στην ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ.

Την Παρασκευή 12/3:

Στις 6.30 π.μ. στην επιχείρηση μετάλλου «Λιαρομάτης» στην ΒΙΠΕ Πατρών. Στις 7 π.μ. στη φαρμακοβιομηχανία «ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ» και στη «ΘΕΡΜΟΨΥΚΤΙΚΗ». Στις 8 π.μ. στις αποθήκες του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αχαΐας και Νήσων ΕΠΕ στην Περιβόλα. Στη 1.30 μ.μ. στην επιχείρηση «ΠΕΤΤΑΣ» στη ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ και στην «Πατραϊκή Χαρτοποιία ΑΕ - Elite» στις Ιτιές. Στις 2 μ.μ. στους εργαζόμενους της φοιτητικής Λέσχης του Πανεπιστημίου Πατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ