Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
«Προεκλογικού» τύπου αντιδράσεις

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος για την έγκριση της εκλογικής διακήρυξης

Το μικροκομματικό συμφέρον του ΠΑΣΟΚ υπερίσχυσε του εθνικού συμφέροντος και οδήγησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, κατήγγειλε χτες ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, χρεώνοντας στο ΠΑΣΟΚ «απίστευτη πολιτική ασυνέπεια και ωμή περιφρόνηση του Συντάγματος». Η είδηση βέβαια για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών δεν ξάφνιασε τον Συνασπισμό, στελέχη του οποίου εδώ και πολύ καιρό μιλούσαν για εκλογές με μεγάλη ακρίβεια στην ημερομηνία, ενώ άπαντες δηλώνουν πανέτοιμοι για την εκλογική μάχη.

Στους λόγους που ανάγκασαν το ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις κάλπες ο πρόεδρος του Συνασπισμού εντάσσει και τη θέληση του κυβερνώντος κόμματος να προλάβει την εμφάνιση των σκληρών μέτρων και όρων που θα συνοδεύουν την απόφαση ένταξης στην ΟΝΕ. Μιας ένταξης, όμως, της οποίας ο Συνασπισμός είναι υπέρμαχος, καλλιεργώντας την αυταπάτη πως μπορεί να γίνει λιγότερο επώδυνη για τα λαϊκά στρώματα.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού άσκησε κριτική για το γεγονός ότι η μέχρι σήμερα πορεία ένταξης έγινε σε βάρος των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, σε όφελος των οικονομικά και κοινωνικά δυνατών. Παρ' όλα αυτά όμως, επέμενε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης, μέσω μιας καλύτερης διαχείρισης των πραγμάτων, μέσω «άσκησης σοβαρού ελέγχου», όπως ακριβώς το διατύπωσε ο Ν. Κωνσταντόπουλος, και η δύναμη που μπορεί βέβαια να εγγυηθεί τον έλεγχο αυτό στη μετα - ΟΝΕ εποχή, δεν είναι άλλη από τον Συνασπισμό. Για το λόγο αυτό κάλεσε το λαό να μην δώσει την απόλυτη εξουσία στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ. Δε διευκρίνισε ωστόσο ποια στάση θα τηρήσει ο Συνασπισμός αν κανένα κόμμα δε συγκεντρώσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία...

Σήμερα το Διαρκές Συνέδριο

Αρχίζει σήμερα Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού, με τους αντιπροσώπους του προηγούμενου, προκειμένου να εγκρίνει την εκλογική διακήρυξη του κόμματος.

Ο Συνασπισμός έχοντας ήδη εδώ και καιρό μπει σε προεκλογική περίοδο, έκανε προσπάθεια να εμφανίσει βελτιωμένη τη δημόσια εικόνα του και η ηγεσία του δήλωνε αισιόδοξη ότι η εκλογική μάχη θα δοθεί σε συνθήκες ενότητας, αφού οι αδυναμίες ξεπεράστηκαν. Αυτά, σε ό,τι αφορά στην επιφάνεια, γιατί επί της ουσίας οι διαφορές δεν έχουν ξεπεραστεί, έχουν απλά υποβαθμιστεί ιεραρχικά και συγκαλυφτεί, αφού πρώτη προτεραιότητα για όλους είναι οι εκλογές. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που διαπιστώνουν «πρόβλημα στη βάση», γεγονός που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και προβληματισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ