Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Την αγανάκτησή τους για το ότι η κυβέρνηση κρατά κλειστά σχολεία και σχολές, ενώ ταυτόχρονα εντείνει την καταστολή και νομοθετεί το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, εξέφρασαν με μαζική κινητοποίηση χτες φοιτητές, μαθητές και σπουδαστές των ΙΕΚ στην Πάτρα. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου και απλώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη.

Στην Καλαμάτα υπήρχε αντίστοιχο αγωνιστικό ραντεβού, με τη συμμετοχή της Επιτροπής Φοιτητών Μεσσηνίας, σπουδαστών του ΔΙΕΚ Καλαμάτας, του τμήματος υδατοσφαίρισης Αργης Καλαμάτας και μαθητών της πόλης. Στην κινητοποίηση μπήκαν και αιτήματα για ανοιχτούς χώρους άθλησης και επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας. Η πορεία στο κέντρο της πόλης κατέληξε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και εκεί η Επιτροπή Φοιτητών συζήτησε για τη συνέχεια της δράσης της το επόμενο διάστημα.

Εκατοντάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο σχημάτισαν ένα μαχητικό ποτάμι που βροντοφώναξε «Απ' τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία, οι φοιτητές ζητούν μόρφωση, Υγεία» κ.ά., ζητώντας να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια. Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στις Γενικές τους Συνελεύσεις, στις Επιτροπές Αγώνα, στη συλλογική συζήτηση και τη δράση που επιδιώκουν να συνεχιστεί και να μαζικοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

ΚΑΒΑΛΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Στη Λάρισα, με ένα δυναμικό συλλαλητήριο, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι απαίτησαν να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία σχολείων και σχολών. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία φοιτητών από τις Σχολές Υγείας, ενώ αναδείχθηκε και το ζήτημα των ελέγχων στα σχολεία και τη φοιτητική εστία μετά τους ισχυρούς σεισμούς στην περιοχή. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Μέτρα για ανοιχτές σχολές και ολοκληρωμένη μόρφωση διεκδίκησαν φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχουν την έδρα τους στη Λαμία, με συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους δρόμους της πόλης, έχοντας τη συμπαράσταση και του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

Πανσπουδαστικό συλλαλητήριο έγινε και στα Γιάννενα, από 7 φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου και τον Σύλλογο Σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου και έκαναν μαζική και δυναμική πορεία στην πόλη. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αρτα και Κέρκυρα.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην υπόλοιπη Ελλάδα (2008-12-19 00:00:00.0)
Σπέρνουνε το φόβο, θα θερίσουν πάλη! (2008-12-10 00:00:00.0)
Σπέρνουνε το φόβο, θα θερίσουν πάλη! (2008-12-10 00:00:00.0)
Μια φωνή και μια γροθιά (1997-12-19 00:00:00.0)
Μαζί με τους εργαζόμενους (1997-12-17 00:00:00.0)
"Μάθημα" αλληλεγγύης (1996-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ