Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δυναμική συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση νέων αιολικών σταθμών, με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια. Καμία άλλη ανεμογεννήτρια στο δήμο Καρύστου», πραγματοποίησαν χτες σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Η κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση στην ένταξη τεσσάρων νέων αιολικών σταθμών στην περιοχή της νότιας και κεντρικής Εύβοιας στις λεγόμενες «στρατηγικές επενδύσεις», καθώς και στις νέες αιτήσεις που κατατέθηκαν για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο μια περιοχή η οποία τείνει να μετατραπεί σε ένα απέραντο βιομηχανικό πάρκο, με εκατοντάδες ανεμογεννήτριες.

Μπροστά στην ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση και στα σοβαρά προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί, σύλλογοι και φορείς της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να εξαντλήσουν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να αποτρέψουν περαιτέρω επιβαρυντικές εξελίξεις.

Το ΚΚΕ στο πλευρό των κατοίκων

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, εκφράζοντας τη συμπόρευση του ΚΚΕ με τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του δήμου Καρύστου ενάντια στην περαιτέρω εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

Στον χαιρετισμό του στους συγκεντρωμένους, ο Γ. Μαρίνος ανάμεσα σε άλλα τόνισε πως «το ΚΚΕ είναι διαχρονικά στο πλευρό των εργαζομένων, των κατοίκων της Καρύστου, που βλέπουν την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας να επεκτείνεται όλο και περισσότερο. Με παρεμβάσεις στη Βουλή, με ενημερωτικές εκδηλώσεις, με τη συμβολή μας στην κινητοποίηση του λαού της περιοχής».

Επίσης κατήγγειλε όλες τις κυβερνήσεις για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας και την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, που βγάζουν τεράστια κέρδη από τις ανεμογεννήτριες σε βάρος του λαού, καθώς και για την προώθηση της πολιτικής της «πράσινης ανάπτυξης», που οδηγεί στα αποτελέσματα που βιώνουν στην Κάρυστο: Στην κατάληψη όλων των βουνοκορφών, στην αύξηση της τιμής του ρεύματος, στο απαρχαιωμένο δίκτυο, στις πυρκαγιές που σημειώθηκαν τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Συνεχίζοντας κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ, που πρόσφατα, με το πακέτο των λεγόμενων «στρατηγικών επενδύσεων», ανάβει το «πράσινο φως» στα μονοπώλια να γεμίσουν με αιολικά πάρκα όλη την Εύβοια. Χαρακτήρισε δε «απαράδεκτη και ψευδή» την προχτεσινή δήλωση του υπουργού Ενέργειας από τη Βουλή ότι δήθεν ο δήμος Καρύστου έχει πάρει απόφαση για αύξηση του ορίου εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην περιοχή.

«Τώρα να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα πιο δυναμικά, ώστε να αποτραπεί το νέο έγκλημα με την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών, και το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό σας χωρίς καμία ταλάντευση», κατέληξε ο Γ. Μαρίνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ