Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεργασίες στο ΚΘΒΕ

«Λίγο απ' όλα» στο ΚΘΒΕ
«Λίγο απ' όλα» στο ΚΘΒΕ
Τα έργα που θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ το Φλεβάρη και Μάρτη ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βίκτωρ Αρδίτης. Από την Αθήνα ανεβαίνει στο ΚΘΒΕ, το θέατρο «Σφενδόνη» με την παράσταση «Λίγο απ' όλα» του Αντώνη Μόλλα, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 8/2 στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» (Μονή Λαζαριστών), με την Αννα Κοκκίνου στο ρόλο του Καραγκιόζη.

Θα ακολουθήσει η «Νέκυια», η ραψωδία λ' της Οδύσσειας, που αναφέρεται στην κάθοδο του Οδυσσέα στον Αδη, σε μια σύγχρονη θεατρική μεταφορά, στην οποία η δράση θα εκτυλίσσεται σε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο. Πρόκειται για μεγάλη συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και του θεάτρου «Λύκη Βυθού» στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί «ελάχιστο φόρο τιμής» στο Δημήτρη Μαρωνίτη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη μετάφραση της Οδύσσειας, «μέσα στην οποία ενσωματώνει την εμπειρία της σύγχρονης ελληνικής ποίησης». Το έργο που ανεβαίνει στις 15 Φλεβάρη στο «Βασιλικό Θέατρο», σκηνοθετεί ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης, τα σκηνικά - κουστούμια είναι του Απόστολου Αποστολίδη. Παίζουν: Εφη Δρόσου, Φώτης Ζήκος, Μαρία Ιωαννίδου, Κώστας Καπετάνιος, Σταύρος Καραγιάννης, Μάριος Μεβουλιώτης κ.ά.

Τρεις παραγωγές προγραμματίζονται για το Μάρτιο. Η «Φυγή» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ (παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) σε μετάφραση Μαρίας Τσαντσάνογλου, σκηνοθεσία του Σέρβου Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς, σκηνικά Αντώνη Δαγκλίδη, κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ και μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Φούλης Μπουντούρογλου, Μάνια Παπαδημητρίου, Σίμος Κακάλας, Χρήστος Στέργιογλου, Θόδωρος Συριώτης, Χάρης Τσιτσάκης κ.ά. Το έργο θα ανεβεί στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός».

Η επόμενη παραγωγή είναι το έργο του Αλεξάντρ Μπρεφόρ «Γλυκιά μου Ιρμα». Η παράσταση ανεβαίνει σε απόδοση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, σκηνικά Απόστολου Βέττα, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Τάσου Καρακατσάνη. Παίζουν οι: Αννα Φόνσου, Κατερίνα Γιαμαλή, Χρήστος Κάλοου, Νίκος Καπέλιος, Σύρμω Κεκέ, Ραχήλ Λιαποπούλου, Γρηγόρης Μήττας κ.ά.

Το ρεπερτόριο ολοκληρώνεται με το μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Γερνάω επιτυχώς», μια τοιχογραφία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας από τη δεκαετία του '50 και μετά, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, σκηνικά - κοστούμια Ερσης Δρίνη, μουσική Κώστα Βόμβολου. Παίζουν: Μελίνα Αποστολίδου, Εκτωρ Καλούδης, Παντελής Καλπάκογλου, Μαρία Καραμήτρη, Χρύσα Καψούλη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ