Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη σ' όλες τις μεγάλες πόλεις

Στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα γίνει την Πέμπτη 31 Γενάρη 6 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, κινητοποιούνται δραστήρια όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πόλη. Από σήμερα αρχίζουν περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συνοικίες. Κινητοποιήσεις έχει ήδη αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις και τις επόμενες μέρες αναμένεται να παρθεί παρόμοια απόφαση και σε πολλές άλλες πόλεις. Στην Κοζάνη το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και θα γίνει πορεία προς την Κεντρική Πλατεία. Στην Πτολεμαΐδα θα γίνει συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στις 6.30 το απόγευμα.

Στη Θεσσαλία

Εντατικά συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των συλλαλητηρίων για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης στη Θεσσαλία, με περιοδείες ενημέρωσης σε χώρους δουλιάς, γενικές συνελεύσεις σωματείων, συσκέψεις εργαζομένων και μαζικών φορέων.

Στη Λάρισα, στο συλλαλητήριο που αποφάσισε για την Τετάρτη 30 Γενάρη το Εργατικό Κέντρο θα συμμετέχουν, επίσης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού (ΕΟΑΣΝΛ). Για τον καλύτερο συντονισμό δράσης ενόψει του συλλαλητηρίου το περασμένο Σάββατο έγινε σύσκεψη εκπροσώπων του ΕΚΛ, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και της ΕΟΑΣΝΛ.

Στη Μαγνησία, το συλλαλητήριο, που διοργανώνει στις 31 Γενάρη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο.

Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Γενάρη και στα Τρίκαλα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού.

Το πρόγραμμα δράσης κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης θ' αποφασίσουν τις επόμενες μέρες και οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας.

Δυτική Ελλάδα

Στην Πάτρα, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις μεταφέρουν από χτες στους χώρους δουλιάς - αρχής γενομένης από τα εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή - το μήνυμα του συλλαλητηρίου που θα γίνει την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 7 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στο Αγρίνιο, το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Δημοκρατίας, την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 7 μ.μ., μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου το περασμένο Σάββατο. Ηδη για την καλύτερη επιτυχία του συλλαλητηρίου έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλιάς. Μάλιστα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις αντεργατικές επιλογές που ετοιμάζεται να πάρει, το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να εξαγγείλει - εν ευθέτω χρόνω - απεργιακή κινητοποίηση στο νομό.

Στην Κόρινθο το συλλαλητήριο θα γίνει στα Περιβολάκια, την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Επίσης, το πρόγραμμα δράσης κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης θα αποφασίσουν σε συνεδριάσεις τους η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Μεσσηνίας την Πέμπτη 24 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών στη Ζάκυνθο την Παρασκευή 25 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ