Πέμπτη 18 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απεργία για την Ειδική Αγωγή σήμερα

Αμεσα μέτρα για την Ειδική Αγωγή διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί που σήμερα προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση. Στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται συγκέντρωση εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ των ειδικών σχολείων στο υπουργείο Παιδείας, μετά από κάλεσμα πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιείται την ίδια ώρα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η κινητοποίηση αποτελεί κλιμάκωση της πάλης εκπαιδευτικών σωματείων, τα οποία αναδεικνύουν τις ευθύνες κυβέρνησης και υπουργείου που εξακολουθούν να μην ικανοποιούν τα συγκεκριμένα αιτήματα για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων, τα οποία όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν βρίσκονται «στο κόκκινο».

Τα εκπαιδευτικά σωματεία μεταξύ άλλων απαιτούν: Μαζικά, περιοδικά τεστ, ώστε να ελέγχεται η διασπορά, ιχνηλατήσεις και φροντίδα των πασχόντων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, όλα τα σχολεία να έχουν νοσηλευτή. Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό, για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία και κάθε υποδομή. Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος. Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία, με ευθύνη του υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις.

  • Στο μεταξύ, χτες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι άρχισαν τα ραντεβού εμβολίων για εκπαιδευτικούς, ΕΒΠ και ΕΕΠ μονάδων Ειδικής Αγωγής καθώς και τους μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 16 ετών και άνω, που φοιτούν σε ειδικά σχολεία και υπέβαλαν αίτηση για εμβολιασμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ