Πέμπτη 18 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλουν την απόφαση για ηλεκτρονική ψηφοφορία

Απαράδεκτη απόφαση για πραγματοποίηση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής και διαδικτυακής Γενικής Συνέλευσης πήραν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) που πλειοψηφούν στο ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας, σπεύδοντας να υλοποιήσουν την αντεργατική νομοθεσία που στοχεύει στο χτύπημα της συλλογικής δράσης των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Ενότητα» Ταχυδρόμων Αθήνας απαιτεί «να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση και να προκηρυχτούν διαδικασίες ζωντανές, όπως ορίζονται από το καταστατικό μας». Και ξεκαθαρίζει: «Δεν νομιμοποιούμε αυτή την απαράδεκτη διαδικασία που διαλύει τα συνδικάτα. Ολες και όλοι απέχουμε μαζικά».

Καταγγέλλοντας τις δυνάμεις του εργατοπατερισμού, επισημαίνει: «Φοβούνται τις ζωντανές μαζικές διαδικασίες, την διαπάλη, να κριθούν από τους ταχυδρόμους για τις πράξεις τους. (...) Είναι λαγοί της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που βάζουν στο στόχαστρο ζωντανές συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων και των συνδικάτων τους, (...) Θέλουν ένα απονεκρωμένο σωματείο, που μια στο τόσο οι εργαζόμενοι ή και οι ίδιοι θα ανοίγουν τον υπολογιστή και θα ψηφίζουν», ενώ ταυτόχρονα με τέτοιου είδους διαδικασίες «ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στη γενικότερη νοθεία και στις εκλογές οργάνων του σωματείου».

«Τώρα να αναβληθούν οι εκλογές», απαιτεί η «Αγωνιστική Ενότητα», υπογραμμίζοντας ότι «θα αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε η έωλη ηλεκτρονική ψηφοφορία να μη νομιμοποιηθεί σε κανένα επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ