Πέμπτη 18 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
«Μαύρο ρεκόρ» σε κρούσματα και διασωληνωμένους

Δύο θλιβερά ρεκόρ κατέγραψαν τα χτεσινά στοιχεία για την πανδημία: Αφενός τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 3.465 και αφετέρου οι διασωληνωμένοι πλέον είναι 630. Ακόμη 56 άνθρωποι έχασαν χτες τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1,5%), και των θανάτων σε 7.252.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 1.702 κρούσματα και 394 στη Θεσσαλονίκη, άλλα 130 στην Αχαΐα και 114 στη Λάρισα. 33 Περιφερειακές Ενότητες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Ο μέσος όρος νέων εισαγωγών του επταημέρου (μέσω ΕΚΑΒ) είναι 449 ασθενείς ανά μέρα.

Τη βδομάδα 8 - 14 Μάρτη, το ποσοστό θετικότητας των τεστ ήταν 5,56%.

Για την ίδια περίοδο (8 - 14 Μάρτη), σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, η ποσοστιαία μεταβολή στη μέση εβδομαδιαία συγκέντρωση του ιικού φορτίου (ανά 100.000 κατοίκους) καταγράφεται ως εξής:

Χανιά: +1.000%. Αγιος Νικόλαος: +695%. Ηράκλειο: +683%. Ρέθυμνο: +136%. Αττική: +87%. Θεσσαλονίκη: +74%. Λάρισα: +41%. Πάτρα +3%. Βόλος: -7%. Σημειώνεται ότι ακόμα κι εκεί που κρίνονται οριακές οι μεταβολές (π.χ. Πάτρα και Βόλος) η συγκέντρωση του ιικού φορτίου παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Κυβέρνηση: περαιτέρω ενίσχυση των ομίλων υγείας και παρακάλια στους ιδιώτες γιατρούς

«Η διασπορά της νόσου ακολούθησε το χειρότερο σενάριο απ΄αυτά που είχαμε εξετάσει», παραδέχτηκε χθες ο υπουργός Υγείας, ανακοινώνοντας «μια από τα ίδια», με απατηλά «μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ». Αντί για την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ο Β.Κικίλιας, 8 μέρες μετά το τελευταίο «παρακάλι» στους ιδιώτες γιατρούς, χθες τούς απεύθυνε ακόμη μια έκκληση: Από τους χιλιάδες ιδιώτες «τουλάχιστον 200 γιατροί να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας», διαφορετικά τους προειδοποίησε τάχα «για τη λήψη του μέτρου της επίταξης». Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει την «παραχώρηση» με το αζημίωτο ακόμη 550 ιδιωτικών κλινών από ομίλους. Στις εφημερίες εντάσσεται επίσης το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας «251».

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι σήμερα θα παραδώσει μόλις ...900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και τα διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας, ο υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν έδωσε απάντηση, αλλά ισχυρίστηκε ψευδώς ότι «περιστατικά που είναι covid εξυπηρετούνται εντός 24 ωρών». Βέβαια δεν παρέλειψε να ρίξει την ευθύνη στους «πολίτες για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ