Πέμπτη 18 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι στο έργο Καλλονή - Σιγρί

Ξαφνική διακοπή εργασιών

Σε απολύσεις εργαζομένων προχώρησαν την προηγούμενη βδομάδα οι εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο κατασκευής του δρόμου Καλλονή - Σιγρί ενώ οι εργασίες έχουν διακοπεί χωρίς να γίνει γνωστό γιατί, αν και πότε θα ξεκινήσουν.

Οι εξελίξεις αυτές, τονίζει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ), «αποδεικνύουν ότι στο όνομα του κέρδους οι επιχειρήσεις δεν διστάζουν να προβούν σε μαζικές απολύσεις αλλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση να εγκαταλείψουν ένα έργο σημασίας για το νησί και τους κατοίκους του». Αναφερόμενο στις εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο σημειώνει ότι «οι αντιθέσεις μεταξύ της μητρικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ, της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και των ολλανδικών κεφαλαίων δεν αφορούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα και εν μέσω πανδημίας συνέχιζαν να εργάζονται αδιάκοπα. Το αποτέλεσμα των "συγκρούσεων" αυτών μεταξύ των εταιρειών ήταν να βρεθούν οι εργαζόμενοι από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο αφού έκριναν το έργο ασύμφορο για να συνεχιστεί. Σε αυτήν την κατεύθυνση πάγωσαν και όλα τα έργα στη δομή του Καρά Τεπέ που εκτελούσε επίσης η εταιρεία ΑΚΤΩΡ, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι σε διάφορους εργολάβους να παραμένουν απλήρωτοι, και να απειλούνται με απόλυση λόγω της αβέβαιης κατάστασης που επικρατεί».

Το ΠΕΚ απαιτεί να ανακληθούν όλες οι απολύσεις από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ, να μη γίνουν άλλες απολύσεις, καταβολή όλων των δεδουλευμένων, άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των εργαζομένων, να συνεχιστεί το έργο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ