Πέμπτη 18 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Καταγγέλλει μέτρα παρακολούθησης εργαζομένων στα ΚΕΠ

...και σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης

Το νέο μέτρο παρακολούθησης - «αξιολόγησης» των εργαζομένων στα ΚΕΠ που επέβαλε η κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις προσταγές της ΕΕ, αλλά και σχεδιασμούς που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των ΚΕΠ, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης «με τη συμβολή ιδιωτικής εταιρείας, προχώρησε στην τοποθέτηση συσκευών "μέτρησης ικανοποίησης των πολιτών" σε 50 ΚΕΠ της Αττικής για 6 μήνες». Η ιδιωτική εταιρεία θα διαχειρίζεται και θα επεξεργάζεται τα στοιχεία που θα συλλέγονται, όπως κάνει «σε μεγάλες αλυσίδες φαστφουντάδικων, εμπορικών κέντρων και άλλων μεγάλων εργασιακών χώρων και χρησιμοποιούνται από την εργοδοσία για να στραγγίζουν τον ιδρώτα των εργαζομένων».

«Αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει την υπηρεσία των ΚΕΠ», καταγγέλλει η ΔΑΣ, «και να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφτούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν, σε προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και σε αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, επινοεί νέους τρόπους εφαρμογής κοινωνικού αυτοματισμού, βάζοντας τους πολίτες, δήθεν, να αξιολογήσουν τις απαξιωμένες από την ίδια την κυβέρνηση, υπηρεσίες».

Επιπλέον, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει 25 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία «για την παροχή υπηρεσιών ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης, με στόχο τη σταδιακή μετάβαση εξυπηρέτησης πολιτών από τη φυσική παρουσία στα ΚΕΠ προς τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται από την εθνική πύλη gov.gr». Πίσω από αυτό τον στόχο, επισημαίνει η ΔΑΣ, «κρύβεται η ιδιωτικοποίηση των ΚΕΠ, ίσως και το οριστικό "λουκέτο" τους όταν επιτευχθεί ο στόχος, εφόσον σύμφωνα με την πρόσκληση, μεταξύ πολλών άλλων ο "ανάδοχος" θα πρέπει να αναζητήσει και να επιλέξει το κατάλληλο προσωπικό για τη στελέχωση των ΚΕΠ, να εκπαιδεύσει το προσωπικό για την παραγωγική λειτουργία των ΚΕΠ, να αναλάβει τις διαδικασίες ενσωμάτωσης του προσωπικού αυτού στην καθημερινή λειτουργία των ΚΕΠ καθώς και της υποστήριξης πολιτών στην ηλεκτρονική διεκπεραίωση αιτημάτων τους».

Η ΔΑΣ τονίζει πως «τα Σωματεία των δήμων μαζί με τους εργαζόμενους των ΚΕΠ πρέπει να μπουν εμπόδιο σε αυτό το κρεσέντο εκχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα όλων των υπηρεσιών των δήμων» και προβάλλει τα αιτήματα: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΠ, αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού, όχι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ