Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Στον αυταρχισμό απαντάμε με αγώνα

Στο κενό θα πέσει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για ποινικοποίηση των αγώνων και φίμωση κάθε φωνής αντίστασης και ανυπακοής, προειδοποιεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της. Αφορμή της καταγγελίας στάθηκε η καταδίκη του συνδικαλιστή Γιώργου Πέρρου σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή, επειδή υπερασπίστηκε κατακτήσεις και δικαιώματα εργαζομένων.

Οπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «η κυβέρνηση, πιστή στην αντιλαϊκή αντιδημοκρατική πορεία που έχει χαράξει, στηρίζοντας για άλλη μια φορά τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης, έσυρε στα δικαστήρια και καταδίκασε» τον Γιώργο Πέρρο, γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στέλεχος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ). Αιτία της καταδίκης ήταν ότι ο Γιώργος Πέρρος ως πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ, υπερασπίστηκε το δικαίωμα της εργασίας, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία επισημαίνει: «Στο μαύρο μέτωπο του αυταρχισμού, καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων η Εργατική Τάξη θα ορθώσει το δικό της μέτωπο, θα ενισχύσει τις γραμμές του αγώνα της. Η σύγκρουση που φοβάται η κυβέρνηση και βάζει σε ενέργεια τους μηχανισμούς καταστολής για να την επιβραδύνει, θα έρθει και θα είναι οδυνηρή για την κυβέρνηση και τα αφεντικά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ