Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις

Ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος, ενώ μεταφέρεται από τα δικαστήρια στο Μεταγωγών

Eurokinissi

Ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος, ενώ μεταφέρεται από τα δικαστήρια στο Μεταγωγών
Τη βιομηχανία δικαστικών διώξεων και καταδικών που εξαπολύθηκε το τελευταίο διάστημα ενάντια σε φιλειρηνιστές, συνδικαλιστές, μαθητές και αγρότες, καταγγέλλει στον ελληνικό λαό η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην καταδίκη του δημοτικού συμβούλου Λιτόχωρου Ζ. Καρακίτσιου, επειδή αντιστάθηκε στη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων που κατευθύνονταν στο Κόσσοβο, στις δίκες μαθητών που αγωνίζονται για καλύτερη Παιδεία, στη δίωξη αγροτών από τα Τρίκαλα επειδή κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους σε συλλαλητήριο, καθώς και στην καταδίκη σε 13μηνη φυλάκιση του ΓΓ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γ. Πέρρου, για «αντίσταση κατά της αρχής».

Για την τελευταία περίπτωση η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει πως η καταδίκη αυτή σηματοδοτεί μια ευθεία επίθεση κατά των δυνάμεων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική.

«Είναι φανερό - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεθοδευμένη προσπάθεια δίωξης, όσων αγωνίζονται για την ειρήνη, για μια καλύτερη παιδεία, για τα δικαιώματά τους. Πρόκειται, επίση,ς για μια προσπάθεια τρομοκράτησης όσων το επόμενο διάστημα, μπροστά στα οξυμένα και πιεστικά λαϊκά προβλήματα, θα αναζητήσουν το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης και του αγώνα».

Συμπληρώνει πως «οι διώξεις αυτές δεν είναι άσχετες από το γενικότερο κλίμα αυταρχισμού που καλλιεργείται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Η προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων μέσω δικαστικών διώξεων, δείχνει τον απώτερο και πραγματικό στόχο των τρομονόμων και της συναφούς νομοθεσίας».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο να ορθώσει το ανάστημά του, να αντιτάξει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ σ' αυτήν την επιχείρηση εκφοβισμού. Τονίζει δε πως μαζί με τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων θα υπερασπιστεί τις λαϊκές ελευθερίες, το δικαίωμα των εργαζομένων να αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, να διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο. Καλεί, τέλος, τον ελληνικό λαό να αναπτύξει ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης στους διωκόμενους αγωνιστές και να απαιτήσει να σταματήσουν όλες οι δικαστικές διώξεις των αγωνιστών, να καταργηθεί η αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις μαθητικές διαμαρτυρίες για δημόσια δωρεάν Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ