Σάββατο 20 Μάρτη 2021 - Κυριακή 21 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εργατικό «ατύχημα» σε βιομηχανία τροφίμων

Το νέο εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε την Παρασκευή 12/3 στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Παπαδόπουλος» στην Π. Ράλλη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός νέου εργαζόμενου, καταγγέλλει το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε όταν το χέρι του πιάστηκε σε μηχανή την ώρα της δουλειάς, με αποτέλεσμα τον μερικό ακρωτηριασμό ενός δακτύλου του.

Το Συνδικάτο τονίζει ότι ο εργαζόμενος, αν και πολύ νέος στη δουλειά, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση και εμπειρία, δούλευε μόνος του στη μηχανή. Εκτός από το συγκεκριμένο πόστο, «ατυχήματα» καταγράφονται συχνά και σε άλλα σημεία, ενώ πρόσφατα ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε στον ώμο πέφτοντας από υπερυψωμένο σημείο. Χτες το πρωί, το Συνδικάτο έκανε εξόρμηση στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο, καλώντας τους να οργανωθούν στις γραμμές τους και να δημιουργήσουν Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας στον χώρο δουλειάς.

Παράλληλα, συνάντηση τη Δευτέρα 22 Μάρτη, στις 5 μ.μ., ζητάνε από τον υπουργό Εργασίας το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς εν μέσω πανδημίας. Το Συνδικάτο έχει προγραμματίσει επίσης συσκέψεις με τις Επιτροπές Μεταναστών Εργατών γης το Σάββατο 20/3 στα Μέγαρα και το Σάββατο 27/3 στον Μαραθώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ