Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας απαίτησαν σε Νίκαια - Κορυδαλλό - Δραπετσώνα

Δραπετσώνα
Δραπετσώνα
«Στο πόδι» σηκώθηκαν οι γειτονιές στο κέντρο της Νίκαιας και του Κορυδαλλού και οι εργαζόμενοι της περιοχής το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη μαχητική συγκέντρωση στο Περιβολάκι και την πορεία που ακολούθησε με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας. Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχαν απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και φορείς της περιοχής, για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων, και ως απάντηση στην κρατική καταστολή.

«Εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας» ήταν το αίτημα που κυριάρχησε και ξεχώρισε τόσο στις ομιλίες που έγιναν, όσο και στα συνθήματα και τα πανό των σωματείων και των φορέων. Αλλωστε στην περιοχή υπάρχει το Κρατικό της Νίκαιας, που χτες βγήκε από άλλη μια εφημερία «τρόμου», και την ίδια στιγμή στον Πειραιά παραμένει «ανέγγιχτο» από την κυβέρνηση το ιδιωτικό μεγαθήριο «Metropolitan», όπου σήμερα πραγματοποιείται νέα συγκέντρωση.

Στη συγκέντρωση στο Περιβολάκι Νίκαιας μίλησαν ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, ο Νάσος Γεροπαναγιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, και ο Μάκης Τσελέντης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Β' Πειραιά του Κόμματος, και ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Νίκαια
Νίκαια
«Μετά από έναν χρόνο πανδημίας και 7.000 νεκρούς δεν μπορεί να παίζει κανένας με την προστασία και την υγεία των εργαζομένων», τόνισε ο Ν. Ξουράφης. «Συνεχίζουμε τη δράση μας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς χωρίς να το βάλουμε κάτω, χωρίς να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Δεν θα κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις μας για τα δικαιώματά μας, την ίδια τη ζωή μας, όσο κι αν κυβέρνηση και εργοδοσία κλιμακώνουν την καταστολή και την τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Στη Δραπετσώνα

Οι πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου συνεχίστηκαν την Κυριακή με συγκέντρωση στη Δραπετσώνα, στο πάρκο των πρώην Λιπασμάτων, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, σωματείων και φορέων. Δίπλα στο μήνυμα διεκδίκησης και αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η κινητοποίηση κατήγγειλε την παραπέρα περιβαλλοντική υποβάθμιση των περιοχών που προωθείται από κυβέρνηση και δημοτικές αρχές, με τα σχέδια για δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στο Σχιστό, τη συνεχιζόμενη ρυπογόνα δράση της «Oil One» και των καζανιών των πετρελαιοειδών.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Ν. Ξουράφης, ενώ ακολούθησαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων: Ο Νάσος Γεροπαναγιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, ο Βασίλης Βατίστας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», η Πόπη Κοτσορέ, πρόεδρος του Γυναικείου Συλλόγου «Εστία της Γυναίκας» (μέλος της ΟΓΕ), η Χρυσάνθη Αγάθου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τερψη - Χώρος» του Κερατσινίου, η Ηβη Γελανδαλή από τον σύλλογο «Στοργή του Παιδιού» Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ο Αντ. Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι προσυγκεντρώσεις σε Αθήνα και Πειραιά (2021-05-06 00:00:00.0)
Την Κυριακή 26 Γενάρη η συναυλία στη Νίκαια (2020-01-23 00:00:00.0)
Παρέμβαση στον καταυλισμό στο Σχιστό (2016-05-20 00:00:00.0)
Μεγάλη συγκέντρωση έγινε ξανά το Σάββατο στη Νίκαια (2013-09-24 00:00:00.0)
Δεμένα τα καράβια, στο δρόμο οι εργάτες (2005-05-10 00:00:00.0)
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα (2001-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ