Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ξαναρχίζουν πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η οποία συντέλεσε στην επιδείνωση της όλης κατάστασης για αθλητές, προπονητές, σωματεία και εργαζόμενους σε αυτά, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας για μια σειρά μικρότερων κατηγοριών.

Το «πράσινο φως» δόθηκε το Σάββατο 20/3 από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία εισηγήθηκε την επανεκκίνηση εννέα πρωταθλημάτων με το σκεπτικό ότι «οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά επαγγελματική απασχόληση για τους συμμετέχοντες αθλητές», «δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στη μετάδοση της νόσου στην κοινότητα», «ήδη διεξάγονται στις περισσότερες χώρες με δυσμενέστερο της χώρας μας επιδημιολογικό προφίλ», ενώ ταυτόχρονα «βοηθούν στην ψυχαγωγία του γενικού πληθυσμού, ειδικά όταν μεταδίδονται από ΜΜΕ, κατά τα πρότυπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών που ήδη προβάλλονται, και οι συμμετέχοντες σε αυτές ακολουθούν επίσης αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα».

Τα πρωταθλήματα που ξαναρχίζουν είναι τα εξής: Αμεσα η Α1 πόλο ανδρών, η Α1 χάντμπολ ανδρών και η Α1 μπάσκετ γυναικών. Από το Σαββατοκύριακο 27-28/3 η Α1 χάντμπολ γυναικών, η Α1 πόλο γυναικών, η Football League και η Α' Εθνική ποδοσφαίρου σάλας. Και, τέλος, από το Σαββατοκύριακο 3-4/4 η Α1 μπάσκετ ανδρών, η Γ' Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών και η Α' Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών.

Επιπλέον, επιτρέπονται οι προπονήσεις στο μπιτς βόλεϊ, με το σκεπτικό ότι η κάθε ομάδα αποτελείται από δύο άτομα και η δραστηριότητα διεξάγεται σε ανοιχτό χώρο.

Οπως γίνεται φανερό, η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί παρά σε ελάχιστο βαθμό το πάνδημο αίτημα του αθλητικού κόσμου για επιστροφή στη δράση, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των πρωταθλημάτων και λοιπών τουρνουά σε όλα τα ομαδικά αθλήματα παραμένουν σε αναστολή, στερώντας από τη νεολαία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων το δικαίωμα στην άθληση και στη φυσική αγωγή, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό οδηγούνται όλο και πιο βαθιά στην ανέχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ