Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών!

Μαχητική συγκέντρωση χτες ενάντια στην αμερικανική αρμάδα

«Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» - «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»! Αυτά και άλλα συνθήματα αντήχησαν χτες στα Χανιά και έκαναν καθαρό στην αρμάδα των ΗΠΑ που κατέπλευσε το Σάββατο ότι η παρουσία της είναι ανεπιθύμητη στο νησί!

Μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς και η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων μαζί με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων τα Σωματεία Οικοδόμων, Τουρισμού - Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ποτών και Τροφίμων, Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, ο Σύλλογος φοιτητών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Με τις ομιλίες τους ο Μ. Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Ι. Αποστολάκης και ο πρόεδρος των εστιακών φοιτητών Ντ. Κουτσογιαννόπουλος εξέφρασαν την εναντίωση των ανθρώπων του μόχθου της Κρήτης και όχι μόνο, στην επιλογή της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, επιλογή που υπηρετεί συμφέροντα ξένα προς αυτά του λαού.

Κατήγγειλαν στους Χανιώτες ότι η αρμάδα του θανάτου - αποτελούμενη από το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», δύο καταδρομικά και τέσσερα αντιτορπιλικά με 6.000 στελέχη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων - δεν έφτασε στην Κρήτη για «αναψυχή», αλλά πραγματοποιώντας μια γιγαντιαίων διαστάσεων «πρόβα πολέμου» για την υποστήριξη των «εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ασφάλειας (των συμφερόντων τους) σε Ευρώπη και Αφρική», για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, δρόμων του Εμπορίου και της Ενέργειας.

Κατήγγειλαν ακόμα τις ευθύνες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας «στη δίνη αυτών των ανταγωνισμών, διακινδυνεύοντας τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη μεγάλη πολεμική αναμέτρηση για τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων».

Απηύθυναν κάλεσμα σε κάθε άνθρωπο του μόχθου να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις και να εκφράσει την εναντίωσή του, πυκνώνοντας τις γραμμές του αγώνα, δυναμώνοντας το εργατικό - λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Μηχανοκίνητη πορεία το Σάββατο

Το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι έστειλαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους Αμερικανούς, με το πού έφτασαν το Σάββατο με το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στη βάση της Σούδας, με τη μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ. Η πορεία ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης, τα Δικαστήρια, και κινήθηκε από τη Νέα Χώρα, το Κουμ Καπί έως και τον Αη Γιάννη. Σε δηλώσεις του, ο Γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, Αλ. Μαρινάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη βάση δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον λαό. Απεναντίας, η παρουσία αεροπλανοφόρων που έχουν συμμετάσχει στο αιματοκύλισμα λαών της περιοχής, μόνο δεινά μπορεί να φέρει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ