Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι στη συγκέντρωση στην Κυψέλη

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κυψέλη, συνδυάζοντας τα αιτήματα για προστασία της υγείας του λαού με την Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού, που ήταν στις 21 Μάρτη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας, βιώνοντας σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τα οξυμένα προβλήματα, τόσο λόγω των ελλείψεων στο σύστημα Υγείας όσο και της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Το κάλεσμα για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης απηύθυναν το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Επιτροπή Συνταξιούχων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης, η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Πατησίων - Ριζούπολης κ.ά.

Το δικό της ξεχωριστό κάλεσμα στη συγκέντρωση είχε απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η οποία ταυτόχρονα διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο πολύμορφη δραστηριότητα με αφορμή τη Μέρα κατά του ρατσισμού.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

  • Την αλληλεγγύη της στις χιλιάδες εργαζόμενες μετανάστριες, στις χιλιάδες γυναίκες της προσφυγιάς και τις οικογένειές τους, αλλά και σε κάθε θύμα ρατσιστικών επιθέσεων και διακρίσεων, εξέφρασε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ο ρατσισμός «δεν βρίσκει θέση εκεί που δυναμώνει ο κοινός μας αγώνας για Υγεία, Παιδεία, για ζωή με δικαιώματα, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, ανεργία, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ