Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετοιμασίες και αφίξεις για την 25η Μαρτίου

Οπως ανακοινώθηκε και επισήμως χτες για την παρέλαση της 25 Μαρτίου, από την παραμονή θα καταφτάσουν στη χώρα, ως επίσημοι προσκεκλημένοι, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και o πρωθυπουργός της Ρωσίας Mikhail Mishustin - με τους οποίους ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις - καθώς και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Κάρολος. Τη Γαλλία θα εκπροσωπήσει η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας, Florence Parly.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει αύριο απόγευμα, στο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρατεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο επίσημο δείπνο.

Στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου - που θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου - θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από «συμμαχικές χώρες», συγκεκριμένα μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών «F-16» και «Rafale» της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Εξάλλου, σε μήνυμά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επέτειο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Μπάιντεν, σημειώνει ότι «για περισσότερα από 200 χρόνια, οι Ελληνες και οι Αμερικανοί συμπορεύτηκαν, σεβόμενοι και υπερασπιζόμενοι τις αρχές της δημοκρατίας που έδωσαν πνοή στις επαναστάσεις μας».

Προσθέτει ότι «η Ελλάδα είναι ένας ΝΑΤΟικός σύμμαχος καίριας σημασίας και στενός φίλος των ΗΠΑ, παρέχοντας σταθερότητα και συμβάλλοντας ενεργά στην ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων».

Καταλήγει ότι προσβλέπει «στη συνέχιση της ένδοξης παράδοσης περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκ νέου επιβεβαίωσης της κοινής μας δέσμευσης στη Διατλαντική Συμμαχία και στο σύνολο των κοινών αξιών που μας ενώνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ