Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ακάθεκτη συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική σε βάρος της υγείας του λαού

«Αντεπίθεση στον ιό» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, ενώ ταυτόχρονα εμπαίζει κυριολεκτικά ασθενείς και υγειονομικούς χαρακτηρίζοντας την επιστράτευση 200 γιατρών «δραστική ενίσχυση του ΕΣΥ»! Επιπλέον, η ζωή χιλιάδων ασθενών με χρόνια νοσήματα κρέμεται σε μια κλωστή, αφού έχουν αποκλειστεί από χειρουργεία, θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις.

Παρ' όλα αυτά, χτες, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, είπε ότι «έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και διευρύνουμε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ιδιωτικές κλινικές έχουν τεθεί - με οικειοθελή απόφαση των ιδιοκτητών τους - στη διάθεση του ΕΣΥ και η συνεργασία εξελίσσεται αρμονικά». Ερωτηθείσα, ωστόσο, γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών, πέρα από την επιστράτευση γιατρών, κατέφυγε σε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε:

«Εχουμε πει ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε αυτό έχουν ενταχθεί τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ», είπε, όπως επίσης ότι «υπάρχει ήδη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα»...

Την ίδια στιγμή, επέμεινε στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι δεν εντάσσονται καν σε κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ως «το ύστατο μέτρο στο πλαίσιο του έκτακτου σχεδίου του υπουργείου Υγείας», και αφού, όπως είπε, «εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για οικειοθελή προσχώρησή τους, όπου προσχώρησαν οικειοθελώς μόνο 61 γιατροί».

Την ίδια ώρα βέβαια η κυβέρνηση αξιοποιεί και την επιστράτευση των 200 αυτοαπασχολούμενων γιατρών ως «άλλοθι» για να μην προχωρήσει σε άμεση και πραγματική επίταξη των νοσοκομείων και κέντρων του ιδιωτικού τομέα.

Ως λύση παρέπεμψε και στα λεγόμενα «σελφ τεστς», τα αποτελέσματα των οποίων, όπως είπε, θα προστεθούν στα τεστ που γίνονται από τον ΕΟΔΥ, καθώς ανήγγειλε ότι θα υπάρξει δυνατότητα για δήλωση των αποτελεσμάτων σε συγκεκριμένη πλατφόρμα, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο αντίτιμο, εφόσον οι πολίτες ζητήσουν βοήθεια του φαρμακοποιού για να κάνουν το τεστ.

Οσον αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού, έκανε ξανά σαφές ότι η διαδικασία θα προχωρά όσο θα καταφτάνουν δόσεις. Ωστόσο, εμφανίστηκε ξανά αρνητική στο να προχωρήσει η κυβέρνηση στην προμήθεια ρωσικών ή κινεζικών εμβολίων, την ώρα που οι παραδόσεις των άλλων καθυστερούν δραματικά, τινάζοντας τον όποιο προγραμματισμό στον αέρα. «Η κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προμηθειών για εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», είπε.

Σε κάθε περίπτωση έβαλε στόχο της κυβέρνησης να ανοίξει τη χώρα στον Τουρισμό περί τα μέσα Μάη, «εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα» και «με υγειονομικά πρωτόκολλα», όπως είπε, αν και η προηγούμενη εμπειρία, πέρυσι, δείχνει ότι μόνο αυτό δεν έκαναν στην πρεμούρα τους να διασφαλίσουν κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ