Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νέες καταγγελίες για την κλιμάκωση των συγκρούσεων

Για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία κατήγγειλε τη Ρωσία, χτες, ο αρχηγός του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ράσιαν Χόμτσακ, ενώ κατηγόρησε τους «φιλορώσους αυτονομιστές» ότι παραβιάζουν συστηματικά την κατάπαυση πυρός στη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία που συμφωνήθηκε τον Ιούλη του 2020.

Τις τελευταίες βδομάδες καταγράφονται συστηματικές παραβιάσεις της εκεχειρίας στη γραμμή επαφής. Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για κλιμάκωση της έντασης και των συγκρούσεων. Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, 26 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα φέτος.

Ο Χόμτσακ είπε ότι ρωσικά στρατεύματα από διαφορετικές περιοχές συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ότι η Μόσχα διατηρεί 32.700 στρατιώτες στην Κριμαία, ενώ στρατιωτικοί της «έχουν υπό τις εντολές τους 28.000 αυτονομιστές στρατιώτες στις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας».

Στο μεταξύ, δικαστήριο στην Κριμαία επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 65χρονη Ρωσίδα, με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας για λογαριασμό της Ουκρανίας. Η γυναίκα κατηγορείται ότι συγκέντρωνε και διαβίβαζε πληροφορίες στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για τη μοίρα αεροπορίας του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ