Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ηρθε η ώρα για ταξικό προσανατολισμό

Ανακοίνωση της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ - ΑΛΦΑ

Τώρα που τραπεζίτες και οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου, μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης ΕΘΝΙΚΗΣ - ΑΛΦΑ, σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους, τώρα ήρθε η ώρα για έναν άλλο προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση. Τα παραπάνω τονίζει με ανακοίνωσή της η Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην οποία ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται:

«Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η πολυσυζητημένη συμφωνία συγχώνευσης ΕΘΝΙΚΗΣ - ΑΛΦΑ. Μια συμφωνία που την αναγγελία της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την είχε χαιρετίσει σαν δικαίωση της πολιτικής της. Μιας πολιτικής που το μόνο που επιδιώκει είναι η υπεράσπιση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Μιας πολιτικής που στηρίζεται από τη ΝΔ.

Οι εξελίξεις αυτές έδωσαν και ένα ράπισμα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ΣΥΝ με τις συνεχείς προτάσεις του και που στοχεύει στην άμβλυνση των εργαζομένων, στην ένταξή τους στην πολιτική του κεφαλαίου με κεντροαριστερό μανδύα.

Η συμφωνία της συγχώνευσης ΕΘΝΙΚΗΣ - ΑΛΦΑ "χάλασε" κυρίως γιατί ορισμένοι παράγοντες της οικονομικής ολιγαρχίας διεκδίκησαν ακόμα πιο μεγάλο οικονομικό όφελος από αυτό που ήδη είχαν εξασφαλίσει στην αρχική τους συμφωνία.

Τώρα οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους με την υποστήριξη των κρατικοδίαιτων Μέσων Μαζικής αποβλάκωσης (ενημέρωσης) και των κυβερνητικών - εργοδοτικών "συνδικαλιστών".

Και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στις τράπεζες;

Ησύχασαν επειδή δε θα γίνει η συγχώνευση και δε θα περικοπούν οι θέσεις εργασίας; (Οπως έλεγαν ορισμένοι).

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές δεν τελειώνουν στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος.

Στόχος του κεφαλαίου είναι:

  • Η μεγαλύτερη συγκέντρωσή του.
  • Η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για την αύξηση των κερδών του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα για έναν άλλο προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.

ΤΩΡΑ πρέπει να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου που:

  • Να συσπειρώνει τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της καπιταλιστικής ανάπτυξης που έχει την κοινωνία σε καθεστώς βαρβαρότητας.
  • Να βάλει από σήμερα το στόχο για τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ