Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
Να δοθεί στους Πολιτιστικούς Συλλόγους το «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο»

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή για το «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο» Σάμου κατέθεσε το ΚΚΕ, προς τον υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου αυτό να δοθεί στους Πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού.

Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση: «Στο Βαθύ της Σάμου υπάρχει ένα πρόσφατα ανακαινισμένο βιομηχανικό κτίριο του 19ου αιώνα, το "Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο". Μέχρι την ανακαίνισή του στέγαζε Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς της πόλης και αυτή ήταν και η προοπτική του μετά το πέρας των εργασιών: Να στεγάσει τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς τη πόλης, να αποτελέσει κύτταρο πολιτισμού και ερασιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη του Βαθιού, που άλλωστε είναι φτωχή σε τέτοιους χώρους και υποδομές.

Το κτίριο είναι στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας και θα παραχωρούνταν στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς της πόλης. Ξαφνικά την προηγούμενη βδομάδα ήρθε ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και - αγνοώντας επιδεικτικά την πρόταση συλλόγων και φορέων για αναβολή και ενημέρωσή τους - αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρησή του μέσω ΣΔΙΤ στο "Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος". Σημειώνουμε ότι το αντικείμενο της μακροζωίας αφορά το νησί της Ικαρίας, όπου είχε απορριφθεί σχετική πρόταση τα προηγούμενα χρόνια, και όχι τη Σάμο, και ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα έχει παραχωρηθεί και άλλο κτίριο στο νησί».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, που υπογράφουν την Ερώτηση, ζητούν από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και για το αίτημα ανάκλησης της απόφασης αυτής και παραχώρησης του συγκεκριμένου κτιρίου στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς της πόλης της Σάμου, όπως προοριζόταν, και όχι σε ιδιώτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για κάλυψη των αναγκών με οργανικές θέσεις και μόνιμους διορισμούς (2024-08-08 00:00:00.0)
Μαζική κινητοποίηση για την άμεση επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής (2019-04-10 00:00:00.0)
Βιογραφικό της Αγγελικής ΒΑΛΕΟΝΤΗ - ΔΕΜΕΡΤΖΗ (2005-08-14 00:00:00.0)
Σκοταδισμού συνέχεια... (2005-01-16 00:00:00.0)
Αγωνιστικός συναγερμός στα νησιά για τις συγκοινωνίες (2004-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ