Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων

Με την Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ 2018 - 2019), της 5ης ΥΠΕ, συναντήθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Η Επιτροπή των 90 περίπου εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έθεσε στον βουλευτή του Κόμματος το ζήτημα ότι σε τρεις μήνες οι συμβάσεις τους θα λήξουν και θα βρεθούν στην ανεργία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη και εν μέσω πανδημίας.

Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εδώ και δύο χρόνια στις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης και, όπως αναδεικνύουν, οι θέσεις τους θεωρούνται απαραίτητες, με βάση άλλωστε τις ανάγκες στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ, πολύ δε περισσότερο τώρα με την έξαρση της πανδημίας. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο εμφανίζονται στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ ιδιωτικές εταιρείες - εργολάβοι για καθήκοντα ίδια με τα δικά τους. Επισήμαναν ότι με τον μισθό τους προσπαθούν να επιβιώσουν, να φροντίσουν τις οικογένειές τους και να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους, κι αν αυτός εκλείψει και μπουν στην ανεργία θα περάσουν στην εξαθλίωση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, από την πλευρά του, τόνισε στους εκπροσώπους πως είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι μαστίζονται από τη μεγάλη ανεργία, την περιστασιακή απασχόληση, την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία που τείνει να γίνει κανόνας. Τα παραπάνω «είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή διαμορφώνοντας ένα εργασιακό περιβάλλον στον τομέα της Υγείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δουλειά χωρίς δικαιώματα, για φτηνό εργατικό δυναμικό και στο Δημόσιο με ένα συνεχές καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, με αποτέλεσμα η αγωνία της επιβίωσης για τους εργαζόμενους και στο χώρο αυτό να μεγαλώνει», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να σταματήσει η εργασιακή ομηρία τους.

Για το σκοπό αυτό ενημέρωσε πως έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για την ανανέωση των συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου με πλήρες ωράριο εργασίας, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να μπουν στην πάλη και μέσα από τα σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ