Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας

Σε νέα κινητοποίηση για την Υγεία καλεί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σήμερα, στις 6 μ.μ., έξω από την έδρα του, απαιτώντας από την κυβέρνηση και την 6η ΥΠΕ να υλοποιήσουν τα άμεσα αιτήματα 86 σωματείων, συλλόγων και φορέων της Πάτρας που υπογράφουν την επείγουσα ανοιχτή επιστολή του.

Συγκέντρωση το Σάββατο 3 Απρίλη, στις 11 π.μ., στο Λιμάνι (προβλήτα ferry boat) οργανώνουν σωματεία και φορείς του Ωρωπού, διεκδικώντας μέτρα για την Υγεία, την Παιδεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία προγραμματίζει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας για την Κυριακή 4 Απρίλη, στις 11 π.μ., στο πάρκο Τσαλτάκη.

Σε σύσκεψη καλεί σωματεία και φορείς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» την Παρασκευή 2 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο ανοικτό θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη», στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στη Νέα Ιωνία.

Στη Θεσσαλονίκη

Σωματεία και φορείς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τον αγώνα για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας Θέρμης και Μηχανιώνας με προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές για την προστασία της υγείας του λαού της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Σωματεία και οι φορείς που κινητοποιούνται στο δήμο Θέρμης, προγραμματίζουν αγωνιστική κινητοποίηση το Σάββατο 3 Απρίλη, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία της Θέρμης, ενώ τα Σωματεία και οι φορείς που συντονίζονται στο δήμο Θερμαϊκού, προχωρούν σε διαδικτυακή σύσκεψη την Κυριακή 4/1, στις 7 μ.μ. Παράλληλα με τις δράσεις τους, συνεχίζουν τη συγκέντρωση υπογραφών κάτω από το αίτημα για ενίσχυση των Κέντρων Υγείας.

Η κινητοποίηση στη Θέρμη αποφασίστηκε μέσα από διαδικτυακή σύσκεψη - συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 21/3, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 16 σωματεία, φορείς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Παράλληλα αναδείχθηκε η ανάγκη να διευρυνθεί η προσπάθεια διεκδίκησης άμεσων μέτρων για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης, σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα προστασίας, καθώς και η διεκδίκηση επίλυσης μιας σειράς άλλων θεμάτων που αφορούν:

Τη λειτουργία της υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι» και τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την ειδική μέριμνα της ΠΦΥ για τους αθλητικούς συλλόγους και τις ειδικές ανάγκες τους σε πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Τη χρηματοδότηση για τη στήριξη των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων που η λειτουργία τους έχει σχεδόν «παγώσει» μετά από ένα χρόνο πανδημίας και με τα μέτρα που παίρνονται για την αντιμετώπισή της. Το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων με όρους που να επιτρέπουν τη σωστή και ασφαλή λειτουργία τους. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να επιβάλλονται στους χώρους δουλειάς, ώστε να αποφεύγεται η μετάδοση του Covid-19 κ.ά. Την καταδίκη της ποινικοποίησης των λαϊκών κινητοποιήσεων και περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα την πανδημία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ